Кількість
|
Вартість
|
||
|
Serrano – знаменитий іспанський хамон, що виготовляється з найкращих м’яких шматків молодої худоби – породи Серрано. Ці білі поросята користуються високою повагою в Іспанії. Для розведення малюків, фермери можуть інколи схрещувати породи свиней, тому на етикетці зазначають породу, щоб клієнти могли бачити та знати, наскільки «чистий» хамон.
Якісна сировина – найголовніша ознака смачного хамона
Цей хамон справді дуже смачний, оскільки худоба, з якої виготовили це м’ясо є чистокровною. При вирощуванні поросят, ретельно вибирають корм. Виразно природний смак м’яса вказує на переважання злаків, якими цих тварин годували Collell перед забоєм. Collell відомий як найбільший виробник хамона в Іспанії, який постачає найсмачнішу шинку в різні країни світу з 1969 року, використовуючи найбільш традиційні методи.
Витримка Serrano та його характеристика
Якісний хамон відмінної якості не можна приготувати поспішно. Наш хамон Collell середньої витримки, близько 7-9 місяців. Тому його м’ясо червоніше, а смак ніжніше з відчуттям легкої солоності. Цей продукт високої щільності, в міру жирний.
Майстер-клас по нарізанню хамона Будь-який продукт, особливо делікатес, має бути правильно нарізаний та поданий до столу, щоб справити необхідне враження та отримати найбільшу насолоду від страви. Ця маленька, але складна справа є найважливішою у приготуванні хамона, оскільки шинку прийнято нарізати дуже тонкими скибочками. Нарізаючи скибочки, менше тисніть на ніж. Потрібно трошки зачепити блискучим ножем м’ясо і повільно провести загостреним вістрям поверху, тоді м’ясо буде ніби само відриватися від окісту, й кожний вилучений шматочок буде тонкий та практично прозорий. Вдосконалити техніку нарізання м’яса допоможе хамонера та спеціальний ніж, що входить до нашого набору. Хамонера – це дерев’яна підставка, яка має стильний дизайн та виготовлена під розмір цілої ноги хамона. Вона буде міцно утримувати в’ялений окорок під час нарізки, завдяки тримачу оснащеному гвинтом. Хороший ніж є важливим інструментом для нарізки тонкого хамону. Виготовлений зі сталі, з тонким й гладким лезом, він призначений тільки для роботи з м’ясом, тому не варто користуватися ним в інших випадках. |
Трохи хамона зробить страву дуже смачною
Хамон сам по собі є готовою та популярною стравою, але його також можна використовувати як інгредієнт для посилення смаку інших продуктів. В’ялене м’ясо додають до салатів з помідорами, сиром, оливками. З ним випікають піцу, роблять бургери. Шинку додають до різноманітних гарнірів, їдять разом з локшиною, рисом, яйцями. З сиров’яленого м’яса готують смачні супи. Усі страви з хамоном можна легко приготувати вдома.
Друге застосування хамона є більш креативним тому що в ньому використовується не м’ясо, а його кістка. З кістки хамона отримують смачний бульйон, в який можна додати локшину, гриби, трішки кукурудзи для солодкості, й прикрасити готову страву вареним яйцем, приправою та зеленню.
Шинка на хлібних паличках з оливками | Тартар з шинки Серрано | Суші без риби з хамоном, сиром, томатами, руколою |
Хамон відіграв важливу роль в історії У літературі ХІХ століття можна знайти численні згадки про хамон. У 1862 році хамон отримав відзнаку у формі королівської печатки від королеви Іспанії Ізабелли II, яка визнавала якість шинки. За часи правління Наполеона, хамон замовляли для потреб французької армії за його поживність та великий термін придатності. Джоаккіно Россіні, як виявилося, зробив свою колекцію скрипок з ніжок шинки. Згідно з легендою, хамон був улюбленим м’ясом, яким ласував себе Колумб на океані Санта-Марія. Сьогодні в’ялену шинку часто подають відвідувачам спритні бармени, які використовують її солоність, щоб люди більше їли, пили та веселилися. |
Collell – відомий іспанський бренд хамона Collell – це торгова марка відомого агропродовольчого холдинга Costa Brava Foods з більш ніж півстолітньою історією. З 1969 року компанія займається годівлею та розведенням свиней для виробництва власної м’ясної продукції. |