Додайте товари для порівняння
Додайте товари до списку бажань
Каталог
0

Чай зелений

Сортування:
за популярністю спочатку дешевше спочатку дорожчі за назвою
Відображення:

Купити зелений чай (китайський, цейлонський та інші)

У світі існує безліч сортів зеленого чаю. Вони виготовляються в Китаї, Цейлоні (Шрі-Ланка), Індії, Японії, В'єтнаму, Індонезії, Грузії. Значні відмінності полягають у технології виробництва та періоду збору урожаю. Одне, що їх поєднує - це низька ступінь ферментації, оскільки це головна відмінність зеленого чаю від чорного.

Китайський зелений чай дуже корисний, оскільки окислення зупиняється вже на першій стадії виготовлення. Листя залишається багатим цілющими властивостями. Сортів китайського зеленого чаю безліч, але вони всі характеризуються ніжним смаком і вишуканим ароматом.

Одні з найпопулярніших сортів китайського зеленого чаю
Цуй Мін, або ж Смарагдовий Росток (провінція Юньнань)
Мао Цьєн (провінція Фуцзянь)
Те Гуань Інь (повіт Аньсі, провінція Фуцзянь)
Лунцзин, або ж Колодязь дракона (провінція Чжецзян)
Світлі Улуни (провінції Гуандун та Фуцзянь, а також острів Тайвань)
Шен Пуер (провінція Юньнань)
Бі Ло Чунь, або ж Смарагдові спіралі весни (провінція Цзянсу)
Маофен, або ж Ворсисті піки (міський округ Хуаншань в провінції Аньхой)
Ганпаудер, або ж Зелений порох (провінція Чжецзян, листя скручуються поперек у маленькі кульки)

Мате - це окремий вид. Напій насиченого зеленого кольору готується на основі порошку, який вироблений подрібненого листя падуба парагвайського.

Цейлонський зелений чай. Одним із найпопулярніших у всьому світі є чай з острова Цейлона (тепер Шрі-Ланка). Тут є кілька плантацій (Дімбула, Нувара Елія, Ува, Уда Пусселлава, Канді, Сабарагамува, Рухуна), які знаходяться на різній висоті над морем. Малі - до 600 м, середні - 600-1200 м, великі – 1200 м над рівнем моря. Особливо ціні найвищі, де забезпечується річна норма опадів, яка потрібна на вирощування високоякісного листя. Обробляються плантації лише вручну, що позитивно впливає якість сировини.

Варто відмітити, що до чайного листя можуть додаватись квіти, пряності та інші компоненти, які допомагають створити унікальний та новий смак і аромат. Це може бути жасмин, троянда, півонія, хризантема, лілія, рисове листя, апельсин. Зверніть увагу на молочний улун (Най Сян), під час виробництва якого листя ароматизується. Напій виходить з запахом карамелі, ванілі та вершків.

Вгору

Ми дбаємо про вашу конфіденційність. Цей веб-сайт використовує файли cookie для маркетингу, безпечної та оптимальної роботи сайту. Детальніше на сторінці Політика конфіденційності.

,