Кількість
|
Вартість
|
||
|
Китайський чай Улун Те Гуань Інь Ансі виготовлений із сировини найвищої якості. Напій має тривалий, насичений та квітковий аромат з нотками жасмину, карамелі, скошеної трави, бузку та солодкої ніжної акації. Наповнюючий, солодкий та освіжаючий смак з ніжними квітковими нотками бузку, що розпустився. Після смакування напою можна відчути довгий, освіжаючий та медовий післясмак.
Улун (зелений чай) готується з дозрілих листків, зібраних з дорослих кущів. Далі зібрані листя витримують під сонячними променями до години. Підсушену сировину укладають товстим шаром у кошики і поміщають у тінь для ферментації, де щогодини її перемішують. Після досягнення потрібного ступеня ферментації, листя нагрівають та просушують при температурі 250-300 °C. Далі продукцію упаковують. Те Гуаньінь – улун із чарівним смаком, якому притаманний середній ступінь ферментації.
Китайський зелений моночай улун - цільнолистовий та розсипний. Листя розгортається в процесі заварювання.
Рецептів заварювання є безліч. Розглянемо один із них:
- посуд облити кип’ятком;
- насипаємо чай з розрахунку 4-8 г на 150-200 мл води;
- заливаємо гарячою водою. Менш ферментовані улуни (світлі) заварюються водою 70-80 градусів;
- воду відразу злити, оскільки на першому етапі лист очищається і починає розкриватись;
- знову заливається водою та настоюється 30 секунд і розливається по чашкам;
- чайні листя повторно заливаються, але час при кожному наступному заварюванні збільшується на 10-15 сек;
- улуни можна заварювати до 7 разів.
Чай Улун дуже корисний, оскільки містить вітаміни (А, В, С, Е, D, К), мінерали (магній, калій, фосфор, залізо, цинк, йод), фолієву кислоту, флавоноїди, антиоксиданти, ефірні масла. Через насиченість різноманітними мікроелементами напій при регулярному вживані допомагає схуднути, покращує роботу серцево-судинної системи та мозку, украплює кісткові тканини, захищає зуби від карієсу, протистоїть різким перепадам цукру в крові, підвищує концентрацію уваги та впливає на стан шкіри.