Кількість
|
Вартість
|
||
|
Купити паштети з Європи в Україні
В інтернет магазині delikatto.com.ua, який пропонує покупцям натуральні та свіжі продукти з Європи, охочі також можуть обрати смачні паштети з різних країн світу. Французькі терріни – - це паштет з досить грубою структурою з рубленого м'яса або печінки, який готують, запікаючи в духовці. Він може містити свинину, курятину, печінку, гриби, овочі, рибу чи інші інгредієнти. В Іспанії славнозвісний хамон також можна скуштувати у вигляді паштету – кремова ніжна маса з легкими нотками копченості. Для приготування Рійет з досить грубою текстурою шматочки м'яса довго тушкують у власному соку і жирі з приправами, а потім витримують до декількох тижнів в холодному місці. Рійон отримують в результаті тушкування маленьких шматочків м'яса на повільному вогні, після чого їх заливають жиром для тривалого збереження. Мус з шинки чи фуа-гра (качиної печінки), м'ясний крем-паштет з сиром, пате з курятини, паштет зі свинини з додаванням вина та інші.
Придбавши цей делікатес на Delikatto можна приготувати смачні, пікантні та вишукані закуски, канапе, тости, брускети. Скуштуйте незвичні м'ясні продукти та різноманітні сири, відчуйте насолоду від кожного шматочку європейських делікатесів.
Паштет - це однорідна перетерта суміш з м'яса, грибів, дичини, овочів або печінки, приготована особливим чином.
- м'ясні (зі свинини, курятини, яловичини, дичини);
- печінкові (зі свинячої печінки, курячої, телячої, тріски, кролика);
- грибні;
- рибні (з соленого, копченого чи маринованого тунця, скумбрії, лосося, шпротів);
- овочеві та бобові (з сочевиці, оливок, баклажанів, цукіні, гарбуза, авокадо, нуту, квасолі, буряків);
- з фуа-гра (гусячої чи качиної печінки).
Рієт - це схожий на паштет продукт, який традиційно виготовляється у Франції і найчастіше з м'яса. Відрізняється наявністю шматочків і неоднорідною консистенцією. «М'ясні волокна» добре відчуваються в рієті, хоча текстура його завдяки жиру дуже пластична.
Зазвичай м'ясо ріжеться на шматочки, приправляється спеціями і додатковими інгредієнтами та довго тушкується.
Террін - це щось між запіканкою та паштетом. Підготовлена для паштету суміш накладається в керамічні форми та запікається. Перед подачею блок террину ріжеться на шматки товщиною 2-3 см і викладається на трохи підігріту тарілку або тости. Супроводженням можуть бути мариновані овочі або зелень.
Мусс - це збита до шовковистості маса, іноді збагачена повітрям. Щоб додати велику кремовість, до складу мус-паштету вводяться вершки, розтоплене вершкове масло, м'який сир типу маскарпоне, той же смалець. Продукт виходить дуже ніжим і повітряним.
До основного інгредієнта (м'яса, печінки, грибів, риби, овочів) додаються і інші для створення унікального смаку. Це може бути різноманітне поєднання з морквою цибулею, часником, ягодами, горіхами, мускатним гріхом, зеленю. Для потрібної консистенції додають яйця, бульйон, вершки, вершкове масло. До м'ясного паштету можуть додавати невелику частину печінки, до печінкового - сала, чи грибів.
Паштети в залежності від складу не змінюють назву, на неї впливає технологія приготування. Класичні - однорідні тушковані, терріни - запечені, рієти - тушковані зі шматочками, мусси - однорідні, збиті, кремові.
Паштети - страва, яка ідеально підходить і на сніданок, і для перекусу, а ще для фуршетної вечірки як закуска. Продукт використовують у холодному та теплому вигляді.
Овочеві та бобові паштети - це самостійна готова страва. Можна подати з хлібом або тостами, або як гарнір до основної страви. Делікатесні паштети, наприклад з фуа-гра чи лосося, подають вишукано, не додаючи багатьох інших продуктів. Наприклад, намастити тост фуа-гра та декорувати джемом, або викласти на крекер порцію паштету з лосося та декорувати томатною сальсою чи авокадо. М'ясні та печінкові пашети часто використовуються в якості начинки пирогів і рулетів.
- тарталетки;
- канапе;
- різноманітні тости з паштетом і іншими продуктами (джемом, авокадо, помідорами, огірками);
- як намазка для крекерів, багету та інших хлібобулочних виробів;
- пироги, рулети та запіканка;
- профітролі;
- млинці.
Користь продукції визначає її вміст. В печінковому паштеті містяться вітаміни групи В, фосфор, натрій, калій, залізо, йод. У печінці досить багато таких незамінних для організму амінокислот, як лізин, метіонін та триптофан. Користь м'ясного паштету звісно ж визначається основним інгредієнтом - м'ясом, яке насичене білком, залізом, міддю, вітамінами. Рибний в свою чергу корисний поліненасиченими жирними кислотами, вітамінами (В, С), кальцієм, йодом, цинком, амінокислотами та колагеном.