Додайте товари для порівняння
Додайте товари до списку бажань
Каталог
0

Прошутто

Сортування:
за популярністю спочатку дешевше спочатку дорожчі за назвою
Відображення:

Купити італійське прошутто в Україні

Прошутто (Prosciutto) – це італійська шинка. Виготовляється зі свиного окорока методом в'ялення. В класичній рецептурі м'ясо тільки солиться, але можуть також додаватись трави (шалфей, розмарин), перець. Процес виготовлення займає близько року.

Італійський прошутто загалом схожий на іспанський хамон, але має багато відмінностей. Місце виробництва та кліматичні умови впливають на формування різних смаків, аромату та текстури. Свиней вирощують в інших умовах і їх раціон також відрізняється. Також сама процедура та умови в приміщенні, де засолюють і в'ялять окороки, значно різняться. На delikatto.com.ua можна прибрати і хамон з Іспанії і прошутто з Італії та посмакувати обидва продукти.

Це національна страва Італії, яка являє собою сиров'ялену ногу свині. М'ясо має відмінні смакові якості та аромат.

В Італії для виготовлення цього делікатесу вирощують спеціальні породи світлих свиней. На фермах створюються ідеальні умови для росту тварин та суворо підбирається раціон. Розрізняють два види делікатесу: крудо і котто.
Під час виготовлення прошутто крудо свинячі окороки засалюються особливим методом, при якому м'ясо зневоднюється і консервується від навколишнього повітря. Що робиться далі? Прибираються надлишки солі та ноги підвішують вертикально. Правильне приготування базується на дотриманні певного температурного режиму і місця зберігання. Далі виготовлення переходить в етап сушіння, який ще називається дозріванням.
Метод приготування прошутто котто: свинячий окорок спочатку варять, а потім в’ялять.

Прошутто виготовляється в Італії, хамон - в Іспанії. Під час вирощування свиней, які передбачені для виготовлення Прошутто, їх годують з додаванням каштанів, фруктів і сироватки, яка залишається після виготовлення Пармезану - нічого з цих кормів в Іспанії не використовують. Прошутто менше витримуються, тому в результаті м'ясо виходить більш соковите, не таке сухе.

Якщо упаковка вже відкрита, зберігати прошутто слід, вийнявши з неї. Далі потрібно загорнути м'ясо в пергаментний папір, щільно запакувати і зберігати в холодильнику біля стінки при температурі не вище +5С. Важливо, щоб продукт був повністю ізольований від інших – м'ясо швидко вбирає сторонні запахи.
Термін зберігання прошутто в сухому прохолодному місці при відносній вологості не вище 50% становить 3 місяці після початку нарізки продукту.

Для правильної нарізки окорока ніж має бути специфічний - тонкий, дуже гострий, гладкий. Скибочки повинні виходити тонкими.

Відмінне поєднання сиров'яленого м'яса спостерігається з динею, маслинами та оливками, сирами, помідорами. Також можна подавати з баклажанами, кабачками, зеленню, стручковою квасолею, цукіні, картоплею, цвітною капустою, на бутерброди або в пасту. Перед подачею можна додати скибочки м'ясного делікатесу в салати, супи, а також гарячі страви.

Купити елітний делікатес в Києві, Львові, Одесі та інших містах України можна за найкращою ціною на Delikatto.

Вгору

Ми дбаємо про вашу конфіденційність. Цей веб-сайт використовує файли cookie для маркетингу, безпечної та оптимальної роботи сайту. Детальніше на сторінці Політика конфіденційності.

,