Кількість
|
Вартість
|
||
|
Вага шматків близько 2-2,5 кг.
Хамон відрізняється гарною текстурою, легкої мармуровістю, теплим червоним кольором і глибоким ароматом. Підійде для тих, хто любить не дуже сухе в'ялене м'ясо, з трохи більш вологою структурою.
Зазвичай хамон подають як окрему закуску, але він чудово доповнює брускети, тости та салати. Прекрасно поєднується в'ялене м'ясо з динею, грушею, яблуком і шароном, інжиром і солодким виноградом. Завдяки таким тандемам можна відчути дивовижний і несподіваний смак.
Небажано піддавати хамон температурній обробці, інакше може зіпсуватися його специфічний смак. Припустимо його додавання в гарячі страви, але робити це потрібно за кілька хвилин до закінчення готування, інакше м'ясо перенаситить страву своїм винятковим смаком.