Кількість
|
Вартість
|
||
|
Датський сир м'який St. Clemens Danish Blue Cheese Danablu виготовляється з коров’ячого молока, закваски, солі та культури плісняви роду рокфорового пеніцеліну. Витриманий не менше 5 тижнів. Має білий колір з красивою їстівною блакитною пліснявою, відкриту структуру, 50% жирність. Делікатес Данаблу відрізняється пікантним, сильним і характерним смаком.
Компанія Bornholms Andelsmejeri amba використовує тільки високоякісне молоко корів в Борнхольмі, які пасуться все літо. Солоний вітер з моря допомагає надати молоку чудовий аромат, який потім ви можете відчути в якісному сирі.
М'який сир Блю з Данії гарно смакує з фруктами та ягодами (грушами, інжиром, виноградом), каперсами, салатами та різними напоями. Добре намазується, але можу трошки розсипатися. Рекомендується дістати сир з холодильника приблизно за 30 хвилин до подачі.
![]() |
Цікаві факти
|
![]() |
Про виробника
St Clemens — це датський бренд, який спеціалізується на виробництві вишуканих преміальних сирів, зокрема знаменитого Danish Blue (Danablu). Компанія була заснована з метою принести в світ високоякісні сири, виготовлені за традиційними рецептами, зокрема на основі молока корів або коз. Бренд спеціалізується на виробництві витриманих сирів із пліснявою, які мають насичений, трохи пікантний смак і кремову текстуру. Данські блакитні сири від St Clemens є більш м’якими та вершковими порівняно з французькими аналогами (Roquefort), але при цьому мають яскравий смаковий профіль. Сир виробляється на острові Борнхольм, де існують ідеальні умови для сироваріння. |