Кількість
|
Вартість
|
||
|
Іспанський хамон - це сиров'ялене свиняче мармурове м'ясо, яке має складний смак і м’яку солоність. Саме смакові особливості роблять хамон одним із найпопулярніших закусок у світі. Вирощування тварин ретельно контролюється, а процес приготування досить довготривалий. Він поділяється на кілька етапів: засолювання, вирівнювання рівня солі шляхом промивання, сушка, дозрівання.
В'ялене м'ясо дуже щільне, тому потрібно фіксувати спеціальною дошкою-підставкою хамонерою. Для нарізування хамона потрібно використовувати тонкий і дуже гострий ніж з гладким лезом. Цим ножем нічого, крім хамону, різати не рекомендується. Скибочки повинні бути дуже тоненькі. Сам зріз необхідно закрити шматками раніше зрізаного з цієї ноги сала або обернути промасленим пергаментом.