|
Кількість
|
Вартість
|
||
|
|
|||
Вміст набору
![]() |
чайник-заварник форми Сі Ши об'ємом 180мл |
![]() |
4 піали об'ємом 35-45мл |

Особливості форми чайника Сі Ши
Назва чайника Xishi (西施, Сі Ши) має цікаве походження пов'язане з красунею на ім'я Сі Ши. Форма даного елементу посуду асоціюється з красивими жіночими пухкими грудьми. Кулька на кришці також має певне значення, пов'язане і інтимною частиною жіночого образу. Цікава коротка і трохи товста, ручка у формі перевернутого вуха. Кришка має усічений тип. Дно втягнуте та широке.
Цей тип горщика чітко зафіксований в історичних матеріалах чайників з фіолетової ісинської глини. А першою людиною, яка виготовила цей тип горщика, був майстер Сюй Юцюань. Це відбулось наприкінці династій Мін і на початку династій Цін.
Спочатку дослівно назва перекладалась як "Молоко Сі Ши", а пізніші покоління вважали, що «молоко» було непристойним, тому його перейменували в «чайник Сі Ши з перевернутою ручкою».
Поетапне заварювання Пін Ча
Пін Ча - це чайна церемонія, але на відміну від Гунфу Ча, вона спрямована не на глибоке вивчення чаю та його станів, а на знайомство з ним. Пін Ча добре підходить для дегустації та щоденних чаювання. Ця церемонія простіше і швидше за Гунфу Ча.
1. На чабань розставляють інструменти. Весь посуд промивають гарячою водою.
2. Перш ніж покласти чай усередину, з ним потрібно познайомитися - вдихнути аромат, оцінити його тактильні властивості.
3. Насипаємо заварку в чайник і заливаємо гарячою водою. Перша протока - це промивка, вона повинна бути короткою (10-15 секунд), але отриманий настій не виливають відразу. Спочатку його переливають у чахай, потім чашками – це робиться, щоб зігріти посуд і познайомити його з чаєм. Тільки після цього промивання можна зливати у чабань.
4. Далі слід заварювати цю ж саму заварку наступною порцією гарячої води, поступово збільшуючи час настоювання з кожним наступним заварюванням. Використовувати одну порцію чайного листя на одній чайній церемонії методом Піч Ча, або Гунфу Ча можна поки настій не втратить смаку та кольору (від 5 до 15 проливів в залежності від сорту та якості чаю).
5. Спочатку настій обов'язково зливається в чахай і тільки після цього розливається чашками. Так рідина перемішується до однорідності, оскільки перша порція з чайника може бути не така міцна, як останні порції. Також при зливанні в прозору чахай можна візуально оцінити стільки рідини розливати по піалах, щоб усім учасникам чайної церемонії дісталась однакова порція напою.
6. Під час Пін Ча чи Гунфу Ча обов'язково знайомтесь не тільки зі смаком, але також з ароматом та кольором напою. Оцінюйте зміни, які відбуваються від одного проливу до наступного.

Рекомендації по заварюванню в чайнику
- перед заварюванням посуд потрібно прогріти – обдати всередині окропом і лише після цього класти заварку;
- якщо чайник виготовлений із глини і раніше не використовувався, він може змінювати смак настою, додаючи до нього легкий специфічний глиняний присмак;
- заварювання в чайнику з кришкою добре тим, що смак і аромат напою максимально акумулюється в настої;
- ще чайник добре зберігає температуру, тому напій остигає повільніше і екстракція корисних речовин відбувається правильно, глибоко.
Чому піали та інший посуд малого об'єму?
Набори посуду призначені для чайної церемонії використовуються для заварювання чаю методом проливів (проток, Пін Ча, Гунфу Ча). Оскільки одна порція заварки може заливатись від 5 до 15 разів, посуд виготовляється невеликих розмірів. З давніх давен поціновувачі Пуеру та Улуну віддають перевагу меншим чашкам, щоб потягувати напій та насолоджуватися унікальними смаками чаю. Невеликий розмір посуду також дозволить пити напій протягом багатьох проливів, створюючи неквапливий досвід оцінювання смаку та аромату.
Обирай найкраще з delikatto.com.ua 


