Кількість
|
Вартість
|
||
|
Міцний і витриманий китайський чорний чай Шу Пуер зроблений із сировини, зібраної в 2003 році (Чень Нянь - витриманий багаторічний) дбайливими руками мешканців південної китайської провінції Юньнань високо в горах. Саме там ростуть найбільші та найстаріші чайні дерева, вік яких налічує понад 300 років. Цей Шу відноситься до постферментованих пуерів, які пройшли процес ферментації та дозрівання на 100%. Для виробництва чаю відбирали якісний м’ясистий лист та велику кількість бруньок. Після завершення окислення та фінальної сушки чайне листя було спресовано у вигляді невеликих порційних квадратиків (Фан Чжуань - квадратна цеглина).
Шу Пуер має багатий смаковий та ароматичний букет. Колір приготованого настою темно-коричневий, з помаранчевим відтінком. Сухий лист пахне горіхом, випічкою і чорним шоколадом. У завареному вигляді смак чаю розкривається поступово, віддаючи м’які та благородні нотки сухого дерева, темного шоколаду, прянощів, лісового горіху та різних сухофруктів.
У порівнянні зі звичайним розсипним чаєм, пресовані порції дуже зручно заварювати: один шматочок - одне чаювання. Підійде для заварювання в подорожах, пікніках, на роботі.
Корисні властивості чорного китайського чаю Шу Пуер:
- покращує життєву енергію та наповнює бадьорістю;
- зміцнює імунну систему;
- знижує утворення «поганого» холестерину, регулює тиск та нормалізує кровообіг;
- стабілізує роботу травлення, покращує метаболізм і обмін речовин, виводить шлаки і токсини з організму, а також сприяє схудненню;
- поліпшує колір і структуру шкіри обличчя;
- має заспокійливий ефект, покращує сон і нормалізує роботу нервової системи;
- допомагає зменшувати запалення при інфекційних захворюваннях.
Рекомендації щодо заварювання:
- заварювати порцію чаю водою 90-95°С;
- перша протока промиває і розкриває пуер, її потрібно злити;
- час однієї протоки (заварювання) 5-40 секунд, з кожною наступною протокою час треба поступово збільшувати;
- чай можна пити протоками 6-9 разів.