Кількість
|
Вартість
|
||
|
Макрель - це вид риби зі сімейства скумбрієвих. Після теплової обробки м'ясом стає щільним та світлим. В зимовий період містить близько 30% жирів.
Смак макрелі часто порівнюють зі смаком скумбрії. Незважаючи на близьку біологічну спорідненість, ці представники мають суттєву різницю. М'ясо скумбрії має кремово-рожеве забарвлення, тоді як у макрелі воно більш сухіше і має сіріший відтінок.
Риба має у складі багато вітамінів і мікроелементів (B, B12, C, D, PP, A, K, H), а також такі макроелементи: сірка, хлор, фосфор, калій і т.д. 200-300 г макрелі забезпечать добову потребу фосфору. Кислоти Омега-3 відновлюють еластичність стінок артерій. Вітамін В12 сприяє синтезу ДНК у клітинах, а це, у свою чергу, сприяє омолодженню та оновленню організму. Мінеральні речовини, на які вона багата, сприяють не тільки живленню необхідним киснем клітин хрящів та кісток, а ще й нарощуванню хрящової тканини.
Поживна риба повністю приготована, тому готова до вживання. Смачна, пряна та заправлена соусом макрель стане чудовим перекусом, або доповненням до іншої страви.