Кількість
|
Вартість
|
||
|
Чайник-заварник виготовлений з ісинської глини. Чай у такій посудині виходить смачнішим і ароматнішим. Особливо неперевершеним у глиняному чайнику виходить пуер, темний улун та червоний чай.
Як підготувати ісинський чайник до заварювання
Спочатку потрібно ополоснути посудину теплою водою зовні та зсередини. Далі обдайте окропом.
Заваріть окропом чай. Бажано нейтральний, без квіткових компонентів, оскільки аромат після першого настоювання залишиться надовго. Залиште чай у чайнику до остигання. Тепер можна вилити настій, витрусити з чашки лист і ополоснути його ще раз.
Важливо! Після закінчення чаювання потрібно обполоснути чайник і просушити з відкритою кришкою. Обов'язково насухо. Навіть якщо здається, що посуд сухий, в пористій глині залишається волога. У закритомй чайнику вона може задихнутися і придбати кислий або затхлий запах.
Як заварювати чай в ісинському чайнику
Прогрійте посуд гарячою водою. Злийте воду. Помістіть чай. Пуера приблизно потрібно 3-7г (1-2 чайні ложки), улуна - 1-2г (7-10 чайних горошин). Залийте водою (слабоферментовані - 60-80 градусів, сильноферментовані - 80-100) та відразу злийте цю воду не використовуючи. Перше заварювання називається ще нульовим і використовується для промивання чайного листя. Заливайте ще раз водою та настоюйте близько хвилини. Взагалі кількість чаю і час настоювання залежить від сорту та смакових уподобань.
Китайський автентичний посуд для заварювання чаю - це відмінний чайний аксесуар. Чайник-заварник з ісинської глини дуже хороший варіант для подарунка любителю чаю.