Кількість
|
Вартість
|
||
|
Порційна нарізка дозволяє спробувати вишуканий іспанський делікатес і відчути його смак, аромат, унікальні текстурні якості та привабливий зовнішній вигляд. Тоненькі шматочки демонструють якою має бути ідеальна нарізка в'яленого свинячого окорока, для того щоб правильно оцінити делікатес.
Для виготовлення хамона потрібно багато часу та дотримання норм. Спочатку свині породи Серрано вирощуються на величезних за площею пасовищах на плоскогір'ї, що імітують природне середовище. Потім їх перевозять на спеціальні бійні. Свиням 12 годин після транспортування дають заспокоїтись та відпочити, щоб у тварин у м'язах нормалізувався рівень глікогену та пройшов стрес.
Процес приготування поділяється на кілька етапів: засолювання, вирівнювання рівня солі шляхом промивання, сушка, дозрівання протягом багатьох місяців (Bodega це близько 10-12 місяців). За цей час м'ясо зневоднюється та стає щільним, сало тане та робить м'язи соковитими.
Хамон має ніжний, дуже приємний і злегка солоний смак. Прекрасно поєднується в'ялене м'ясо з динею, грушею, яблуком і шароном, інжиром і солодким виноградом, полуницею, персиком. Серед найбільш підходящих напоїв можна виділити червоне вино, пиво і херес.
Компанія Espana заснована у 1986 році і стала сімейним бізнесом. На початку площа приміщення була 600 м2, сьогодні ж вона понад 30 000 м2. У 2009 році компанія розпочала експорт, відтоді продукція реалізується в 70 країнах. Espana - це один з найуспішніших брендів серед виробників в'яленого м'яса. Продукція відповідає стандартам якості BRC і IFS на європейському рівні.