Кількість
|
Вартість
|
||
|
Китайський чай Шу Пуер з пелюстками лотоса залишає яскраві враження. Сировина вбирає аромат квіток і наповнюється дивовижною гармонією смакових нот та тонів. Напій має землянистий аромат з нотками сухого дерева та лотоса.
Після збору листя підв’ялюють, потім деформують його шляхом зминання, і дають початок процесу ферментації. Далі на заводі складають листя у величезні купи в кілька тонн і заливаючи їх холодною водою. Пелюстки лотоса перемішують між листям чайного дерева. Купи сировини накривають, після чого без кисню починається прискорена ферментація із рясним виділенням тепла. Досвідчений технолог визначає коли чай готовий, після чого сировину підсушують та відправляють на прес-формування. І вже коли порційні шматочки готові, Шу Пуер остаточно просушують в духових шафах, або ж в окремому теплому приміщенні.
Порційний чай зручно брати з собою на роботу, на природу, в поїздки та куди завгодно. Дуже зручна фасовка 1 шт розрахована на одне чаювання. Простота і зручність заварювання: можна заварювати в чашці, термосі, чайнику або в гайвані так само можна зварити.
Кілька рекомендацій по заварюванню:
- чайні листя спочатку необхідно промити гарячою водою. Для цього необхідно залити чай окропом і через кілька секунд злити;
- 5-7 г заварки заливаємо 150 мл води з температурою 80-90 градусів;
- заварювати від 30 секунд до 2 хвилин (залежно від бажаної міцності напою);
- чай можна заварювати до 5-6 разів, але при кожному наступному настоюванні час потрібно збільшувати на 10-30 сек;
- пити пуер потрібно лише свіжим.