Додайте товари для порівняння
Додайте товари до списку бажань
Каталог
0

Оливки та маслини

Сортування:
за популярністю спочатку дешевше спочатку дорожчі за назвою
Відображення:

Купити оливки та маслини з Європи в Україні

Існує величезна кількість сортів оливок. Вони відрізняються за розміром загальним і окремо кісточки, відтінком, смаком і запахом, якісними характеристиками. Загалом можна відмітити, що чорні оливки на відміну від зелених мають більш тонкий, горіховий і фруктовий смак, в той час як зелені мають гіркуватий присмак. Сирими їх не вживають, лише вимочують і маринують, наприклад в розсолі з сіллю і спеціями, або ж консервують. Оливки та маслини використовують як з кісточкою, так і без. Зазвичай їх консервують в оцті, оливковій олії, у вині. Особливо варто виділити фаршировані ягоди (м'яким сиром, анчоусами, тунцем, перцем, горіхом і іншими інгредієнтами).

На delikatto.com.ua можна обрати натуральні та високоякісні органічні маслини та оливки з Іспанії, Туречинні, Італії та інших країн Європи та світу. Смакуйте вишуканими делікатесами та відчувайте вибух смаку. Елітні сорти сирів, ковбаси, шинка та хамон разом з великими іспанськими зеленими оливками створять гарні закуски та святкову атмосферу на столі.

Сам по собі плід зірваний з дерева не придатний для харчування, він дуже гіркий і твердий. Він стає придатним для вживання тільки після спеціальної обробки та консервування. Різні сорти обробляють по-різному, змінюються склади розсолів та маринадів, терміни витримки та умови зберігання.
Один із способів приготування. Прямо з поля, плоди потрапляють у бочки зі спеціальним розсолом, у яких зберігаються та блукають 8-9 місяців. Це потрібно для того, щоб з оливок пішла гіркота, і вони стали м'якими. Після маринування оливки стерилізують чи пастеризують, щоб запобігати псуванню. Також додаються консерванти.

Розрізняють два види даної продукції: коли плоди достигли природнім шляхом до темного забарвлення, а також фарбовані штучно ягоди. Існує понад 800 видів оливкових дерев, всі вони несуть зелені оливки, які поступово дозрівають до пурпурно-чорних. Оскільки такий процес відбувається довше, то щоб зекономити час, плоди замочують в спеціальному маринаді - така продукція дешевша. По технології ягоди окисляються киснем 7-10 днів і потім для стабілізації кольору до розсолу додають глюконат заліза (харчову добавку Е579), або лактат заліза (Е585).

Існує правило: що менше рівнів обробки проходить продукт, тоді він корисніший для здоров'я. У зв'язку з цим зелені оливки, та чорні, дозрівші до темного забарвлення на деревах, - корисніші.

Зелені оливки більш щільніші, з виразним, різким і яскравим смаком. Достиглі маслини мають більш м'який смак і текстуру.

Плоди містять клітковину, вітаміни (А, С, Е, групи В), мінеральні елементи (солі фосфору, заліза та калію, марганець, кальцій), пектини, білки, Р-активні катехіни, ефірні олії, амінокислоти (у тому числі незамінні), ліноленову та олеїнову кислоти.
Оливки є найкращою закускою під час застілля, оскільки вони стимулюють синтез травних ферментів, активують шлункову перистальтику, відновлюють кишкову мікрофлору та покращують перетравлення їжі. До того ж вони мають м'яку дію на шлунково-кишковий тракт і сприяють загоєнню мікротріщин. Продукт сприятливо діє і на серцево-судинну систему (відновлює пошкоджені кровоносні судини, надає стінкам еластичність, запобігає утворенню тромбів, попереджає спазм судин та служить для профілактики мігрені).

З погляду поживності в маслинах, тих які достигли природнім шляхом д темного забарвлення, більше білка, а також лінолевої та олеїнової кислоти. У оливках при цьому більше клітковини.

Існує кілька технологій приготування. В першому випадку, в'ялені або зморщені оливки - це повністю стиглі ягоди, які дозрівають і мнуться на дереві. Таким чином, плоди проходять природне бродіння.
По другій рецептурі плоди складають у плетений кошик з великою кількістю солі. Потім кошики стоять у холодному місці протягом 4-5 тижнів. Щотижня оливки перемішують, щоб скрізь розподілялася сіль і не утворювалася пліснява. Ягди течуть і морщаться, набуваючи характерного вигляду. В кінці додають сіль, трохи олії та води, і до смаку, оцет.

Фаршировані оливки – незвичайна закуска, але дуже смачна. В якості начинки може використовуватись сир, цитрусові та інші фрукти, горіхи, овочі, часник, в'ялені томати, анчоуси і т.д.
Насичений смак самих оливок доповнюється свіжим смаком мигдалю, що хрумтить, і в результаті виходить чудова завершальна деталь. Цей варіант фаршированих оливок можна використовувати як закуску як таку або як доповнення до напою.
Оливки начинені маленькими перчиками своїми смаковими якостями не залишать байдужими навіть найприскіпливіших гурманів. Солодкий маленький червоний перець привносить свою вишуканість та витонченість, смак оливок збагачується і стає дуже пікантним та насиченим. Такі оливки є дуже смачною закускою. Крім цього, їх можна використовувати як додатковий інгредієнт у соус для салату, або як гарнір.

Найчастіше оливки подають просто на стіл як самостійну закуску. Також додають продукт у солянку, піци, салати, різні закуски, канапе. Ще використовують оливки під час приготування напоїв, пасти, рулетів.
Вони чудово поєднуються з каперсами, сирами, перцем чи молюсками. Спробуйте також нове поэднання з імбирем, соєвим соусом.

Щоб забезпечити організм необхідними речовинами, достатньо щодня з'їдати 7-10 плодів.

Консервований продукт зберігає свої властивості протягом 2-3 років. Після розтину його можна зберігати трохи більше 3 днів. Не варто виймати плоди з розсолу, що призведе до втрати смаку. Якщо вони знаходилися в жерстяній банці, то потрібно перекласти в керамічну або скляну посуд. Внутрішня поверхня жерстяної ємності окислюється, у результаті утворюються шкідливі речовини.

Вгору

Ми дбаємо про вашу конфіденційність. Цей веб-сайт використовує файли cookie для маркетингу, безпечної та оптимальної роботи сайту. Детальніше на сторінці Політика конфіденційності.

,