Кількість
|
Вартість
|
||
|
Витриманий китайський чай Шу Пуер Червоний імператор виготовлений із сировини 2009 року. Для виробництва напою збиралося крупне листя з додаванням золотистих бруньок зі стародавніх дерев, вік яких налічує понад 100 років. Локація збору - екологічно чисті райони провінції Юньнань, які знаходяться на південному заході Піднебесної. Саме там розташовані найбільші та найстаріші чайні плантації у Китаї. Сприятливий клімат і палюче сонце відігравали значну роль у формуванні кольору та неповторного аромату напою. Після збору свіже листя складалося у великі купи і поливалося водою для запуску процесу ферментації. Виробництво чаю відбувалося під ретельним наглядом кращих майстрів цього регіону. Шу Пуер відноситься до постферментованих чаїв, які пройшли процес окислення на всі 100%. Після остаточного прожарювання та висушування сухе чайне листя було спресоване у форму цеглини.
Китайський чай Червоний імператор має безліч чудових смакових і ароматичних якостей, які відкриваються з кожним новим заварюванням. Для цього Шу Пуера характерні яскраві нотки горіха та чорносливу. Заварений напій має запах легкого димку і солодкуватий післясмак. З кожним наступним роком зберігання чай ставатиме смачнішим, м’якішим та ароматнішим.
Корисні властивості чорного китайського чаю Шу Пуер:
- покращує життєву енергію та наповнює бадьорістю;
- зміцнює імунну систему;
- знижує утворення «поганого» холестерину, регулює тиск та нормалізує кровообіг;
- стабілізує роботу травлення, покращує метаболізм і обмін речовин, виводить шлаки і токсини з організму, а також сприяє схудненню;
- поліпшує колір і структуру шкіри обличчя;
- знімає стрес і нормалізує роботу нервової системи.
Рекомендації щодо заварювання:
- заварювати 5-7г сухого чайного листя гарячою водою 90-95°С;
- перша протока промиває і розкриває пуер, її потрібно злити;
- час однієї протоки (заварювання) 5-40 секунд, з кожною наступною протокою час треба поступово збільшувати;
- чай можна пити протоками 6-9 разів.
Можна досягти бажаної міцності напою регулюючи час заварювання. Якщо ви полюбляєте легкий та ненав'язливий смак, тоді витримуйте заварку всього 10 секунд. Якщо ж віддаєте перевагу насичений та терпкуватий присмак, тоді дозвольте чайним листкам віддати воді більше ефірних олій, заварюючи 30 секунд і більше. Чай рекомендується пити тільки свіжим і без додавання цукру.