Кількість
|
Вартість
|
||
|
Китайський моночай Шу Пуер Палацовий - це елітний сорт. Для його створення збирають 2-3 верхні молоді листки і чайні почки. Після збору листя підв’ялюють, потім деформують його шляхом зминання, і дають початок процесу ферментації. Далі на заводі складають листя у величезні купи в кілька тонн і заливаючи його холодною водою. Накривши купи поліетиленом або агроволокном, усередині починається прискорена ферментація із рясним виділенням тепла (температура досягає 80 градусів). Досвідчений технолог визначає коли чай готовий, після чого сировину підсушують та відправляють на прес-формування. І вже коли порційні шматочки готові, Шу Пуер остаточно просушують в духових шафах, або ж в окремому теплому приміщенні.
Чай має сильний деревний аромат, земельні та горіхові нотки. У Палацовому Шу пуері, завдяки великій кількості чайних почок, аромат більш рівний, м'якший, солодший, але такий же сильний. Колір настою від темно-коричневого до нафтово-чорного, залежно від того, як довго ви тримали заварку. Спочатку, смак Палацового Шу може здатися міцним, і певною мірою терпкуватим, але з другого ковтка присмак зникає і ви відчуєте справжній смак чаю. Злегка солодкуватий, рівний, має ноти деревної кори, горіха.
Порційний чай зручно брати з собою на роботу, на природу, в поїздки та куди завгодно. Дуже зручна фасовка 1 шт розрахована на одне чаювання. Простота і зручність заварювання: можна заварювати в чашці, термосі, чайнику або в гайвані так само можна зварити.
Кілька рекомендацій по заварюванню:
- чайні листя спочатку необхідно промити гарячою водою. Для цього необхідно залити чай окропом і через кілька секунд злити;
- 5-7 г заварки заливаємо 150 мл води з температурою 80-90 градусів;
- заварювати від 30 секунд до 2 хвилин (залежно від бажаної міцності напою)
- чай можна заварювати до 5-6 разів, але при кожному наступному настоюванні час потрібно збільшувати на 10-30 сек;
- пити пуер потрібно лише свіжим.