Кількість
|
Вартість
|
||
|
Червоний чай Лапсанг Сушонг - елітний китайський напій, у якому поєднана міцність високогірного чаю та аромат копченостей. Цей знаменитий чай родом із провінції Фуцзянь. У Піднебесній його називають "Чжень Шань Сяо Чжун", що означає "малий вид з гори Чжень" - це прямо вказує на місце збору сировини. Технологія виготовлення Лапсанг Сушонг налічує близько 500 років, її використовують й сьогодні. Для приготування напою беруть добірне велике листя та бруньки з малих чайних кущів особливого виду, які ростуть біля підніжжя гори Чжень Шань. Спочатку сирі листочки підв’ялюють на сонці, скручують вручну та складають у кошики, залишаючи на певний час для запуску процесу ферментації. Далі використовують спеціальну технологію окислення в кошику над багаттям, шляхом копчення. Таким чином, за 6-8 годин чайне листя просочується ароматом жару із соснових дров китайської їли та набуває пікантних димних ноток. Після завершення ферментації сухий лист прожарюють та досушують до готовності.
Чай Лапсанг Сушонг - відмінний напій для справжніх естетів. Заварений настій має насичений червонувато-бордовий колір та унікальний підкопчений запах з ненав’язливим димовим акцентом. Цей чай вважають “чоловічим” напоєм. Разом із дещо тепким смаком можна відчути ще й аромат чорносливу, імбиру та легкий карамельний післясмак.
Корисні властивості:
- зміцнює імунну систему;
- покращує обмін речовин;
- сприяє покращенню апетиту;
- покращує стан шкіри, нормалізує роботу сальних залоз;
- бадьорить, надає енергію;
- відновлює сили після фізичної роботи.
Рекомендації щодо заварювання:
Засипати заварку (1 чайна ложка на склянку води) та залити водою. Краще дати окропу злегка охолонути і лише після цього заливати у заварник. Дати чаю настоятися 3-5 хвилин. Можна настоювати й довше, тоді смак вийде більш насиченим та міцним.