Кількість
|
Вартість
|
||
|
Шу Пуер ранньовесняний - міцний, чорний китайський чай, який поєнує в собі традиційний підхід до виробництва, гармонію смаку та незвичайні рисові акценти. Свіже листя для Пуеру заготовлялося під час першого весняного збору вкінці квітня - на початку травня, зі стародавніх чагарників високо в горах, у провінції Юньнань. Саме там, на півдні Китаю, ростуть дикі старовинні чайні дерева, з яких отримують найкращу сировину для пуерів. Після збору листя ретельно відбирається, висушується та проходить складний технологічний процес ферментації під наглядом кращих чайних майстрів. Особливість цього чаю полягає у поєднанні класичного Шу Пуеру з листочками високоякісного клейкого рису Сішуанбаньна. Вони спресовуються разом у щільні порційні міні цеглинки, які мають форму квадрата.
Розгорнувши обгортку, ви одразу відчуєте специфічний запах, а в сухій заварці помітите частинки рисового листя, доданих для набуття незвичайних смакових акцентів. Під дією окропу сухий цілісний чайний лист розкривається багатим восковим ароматом, а настій має яскраво-коричневий колір з червонуватим відтінком. Смак Шу Пуеру глибокий, насичений, з легкою терпкістю на кінчику язика. Він гармонійно вміщує в собі присмак класичного чорного чаю та специфічний рисовий аромат, поєднаний із яскравими деревними та землянистими відтінками. Поступово, з кожним новим проливом, розкриваються нотки горіхової шкірки, прянощів, чорносливу та шоколаду.
У порівнянні зі звичайним розсипним чаєм, пресовані порції дуже зручно заварювати: один шматочок - одне чаювання. Підійде для заварювання в подорожах, пікніках, на роботі.
Корисні властивості чорного китайського чаю Шу Пуер:
- покращує життєву енергію та наповнює бадьорістю;
- зміцнює імунну систему;
- знижує утворення «поганого» холестерину, регулює тиск та нормалізує кровообіг;
- стабілізує роботу травлення, покращує метаболізм і обмін речовин, виводить шлаки і токсини з організму, а також сприяє схудненню;
- поліпшує колір і структуру шкіри обличчя;
- має заспокійливий ефект, покращує сон і нормалізує роботу нервової системи;
- допомагає зменшувати запалення при інфекційних захворюваннях.
Рекомендації щодо заварювання:
- заварювати порцію чаю водою 90-95°С;
- перша протока промиває і розкриває пуер, її потрібно злити;
- час однієї протоки (заварювання) 5-40 секунд, з кожною наступною протокою час треба поступово збільшувати;
- чай можна пити протоками 6-9 разів.