Кількість
|
Вартість
|
||
|
Зрілий та міцний китайський темний чай Шу Пуер Chen Yun виготовлений з м’ясистого великого листя, зібраного влітку 2019 року на плантаціях у провінції Юньнань. У купажі була змішана сировина чаю 5-го сорту із сировиною 3-го сорту, які значно посилюють аромат напою, консистенцію та насолоду. Він відноситься до категорії постферментованих пуерів, які повністю завершили процес окислення. Після фінального просушування сухий лист був спресований у досить щільний млинець, який легко розділити на порційні шматочки за допомогою чайного шила.
Шу Пуер Chen Yun має яскравий рубіновий колір з легким коньячним відтінком. Смак напою характерний для класичних пуерів: запашна деревина, земляні нотки та сухофрукти, підкріплені легким ароматом мармеладу. Чай пахне родзинками із шоколадом, корою та прянощами. Післясмак зазвичай легкий, з мінімальною солодкуватістю.
Корисні властивості чорного китайського чаю Шу Пуер:
- покращує життєву енергію та наповнює бадьорістю;
- зміцнює імунну систему;
- знижує утворення «поганого» холестерину, регулює тиск та нормалізує кровообіг;
- стабілізує роботу травлення, покращує метаболізм і обмін речовин, виводить шлаки і токсини з організму, а також сприяє схудненню;
- поліпшує колір і структуру шкіри обличчя;
- знімає стрес і нормалізує роботу нервової системи.
Рекомендації щодо заварювання:
- заварювати 5-7г сухого чайного листя гарячою водою 90-95°С;
- перша протока промиває і розкриває пуер, її потрібно злити;
- час однієї протоки (заварювання) 5-40 секунд, з кожною наступною протокою час треба поступово збільшувати;
- чай можна пити протоками 6-9 разів.
Можна досягти бажаної міцності напою регулюючи час заварювання. Якщо ви полюбляєте легкий та ненав'язливий смак, тоді витримуйте заварку всього 10 секунд. Якщо ж віддаєте перевагу насичений та терпкуватий присмак, тоді дозвольте чайним листкам віддати воді більше ефірних олій, заварюючи 30 секунд і більше. Чай рекомендується пити тільки свіжим і без додавання цукру.