Кількість
|
Вартість
|
||
|
Темний китайський чай Шу Пуер виготовляється з сировини, яка була зібрана вручну зі старих дерев біля підніжжя гори Іу, в провінції Юньнань. Завдяки особливому гірському клімату зі щоденними туманами і чистому повітрю, чайне листя накопичує велику кількість мікроелементів. Для виготовлення цього Шу був спеціально підібраний купаж, який складається з крупного чайного листя і бруньок у певній пропорції.
Заварений чай має дуже гарний бурштиновий колір, який, залежно від тривалості приготування, набуває різних неповторних відтінків. Настій чистий і легкий. У смаку Шу Пуеру відсутня терпкість і гіркота, залишається тільки м'який, оксамитовий і делікатний смак. Для цього Пуеру характерний середній по інтенсивності, злегка солодкуватий післясмак. Після дегустації чаю можна відчути нектарний присмак сухофруктів та ялівцю.
У порівнянні зі звичайним розсипним чаєм, пресовані порції дуже зручно заварювати: один шматочок - одне чаювання. Підійде для заварювання в подорожах, пікніках, на роботі.
Корисні властивості чорного китайського чаю Шу Пуер:
- покращує життєву енергію та наповнює бадьорістю;
- зміцнює імунну систему;
- знижує утворення «поганого» холестерину, регулює тиск та нормалізує кровообіг;
- стабілізує роботу травлення, покращує метаболізм і обмін речовин, виводить шлаки і токсини з організму, а також сприяє схудненню;
- поліпшує колір і структуру шкіри обличчя;
- має заспокійливий ефект, покращує сон і нормалізує роботу нервової системи;
- допомагає зменшувати запалення при інфекційних захворюваннях.
Рекомендації щодо заварювання:
- заварювати порцію чаю водою 90-95°С;
- перша протока промиває і розкриває пуер, її потрібно злити;
- час однієї протоки (заварювання) 5-40 секунд, з кожною наступною протокою час треба поступово збільшувати;
- чай можна пити протоками 6-9 разів.