Кількість
|
Вартість
|
||
|
Шу Пуер високогірний – смачний, витриманий та стиглий чай для щоденного споживання. Сировина зібрана на стародавніх чайних плантаціях високо в горах, у провінції Юньнань. Саме там, на півдні Китаю, зосереджені чайні плантації зі старими деревами, з яких отримують найкращу сировину для пуерів. Після збору листя ретельно відбирається, висушується та проходить складний технологічний процес ферментації під наглядом кращих чайних майстрів. Особливість цього чаю полягає у поєднанні класичного Шу Пуера з листочками клейкого рису, які спресовуються разом у щільний млинець. Розгорнувши обгортку, ви відразу відчуєте специфічний запах, а в сировині обов'язково помітите частинки рисового листя, доданих для надання незвичайного смаку та аромату.
Шу Пуер відомий своїми корисними властивостями. Він чудово тонізує, покращує роботу мозку та гостроту зору. При щоденному вживанні піднімається настрій та очищуються судини, прискорюється метаболізм. Поліпшується самопочуття і відчувається загальне оздоровлення. Чай добре бадьорить, заряджає енергією на цілий день.
Присутність у сухій заварці рису надає напою своєрідного смаку. Рис асоціюється з ароматом попкорну і має яскравий, насичений трав’яний смак з нотками горіха, прянощів і сухофруктів. Його варто спробувати. Незважаючи на досить оригінальний смак, чай п’ється легко.
Рекомендуємо заварювати чорний Пуер проливами, використовуючи китайську гайвань, спеціальний глиняний чайник або скляний посуд. Підготувати воду з температурою 95-100 градусів. Використовувати 10 г сухої заварки на 200 мл рідини. Першу заварку злити, а наступну витримати 20 секунд – чай готовий до вживання. Важливо не перетримувати Шу більше рекомендованого часу, щоб не зіпсувати смак гіркотою. Витримує 6-7 проток, потім стає слабшим.