Кількість
|
Вартість
|
||
|
Подарунковий набір елітного Шу Пуеру у вигляді золотих цеглинок стане відмінним подарунком на будь-яке свято. Це один із найсмачніших порційних темних китайських чаїв цього виду, витримка якого складає близько 20 років. Він підійде навіть для найвибагливіших шанувальників напою. Виробляється із маленьких відбірних бруньок, зібраних із чайних кущів на півдні провінції Юньнань. Сировина для майбутнього чаю оброблена за спеціальною технологією ферментації, характерною для сімейства Гун Тін. Основним показником якості напою є наявність тіпсів, які мають світліше забарвлення, у порівнянні з основною масою листочків. Велике значення має також розмір сушених листочків – чим вони менші, тим вищий сорт чаю.
Шу Пуер славиться не тільки своїм смаком, але й цілющими властивостями. Його прирівнюють до «живого чаю», який при регулярному споживанні допомагає тримати розум і тіло в чистоті, менше метушитися, підтримує у балансі функціонування внутрішніх органів та нервової системи. Він очищає від токсинів, нейтралізує шкідливий холестерин, усуває бляшки на стінках судин. У складі напою велика кількість мікроелементів, які допомагають відновити водно-сольовий баланс організму.
Набір «Золота цеглина» має насичений та витриманий аромат, глибокий і багатогранний смак з теплими відтінками спецій. Горіхово-деревні нотки Пуеру плавно переходять в оксамитовий освіжаючий післясмак.
Техніка настоювання Гунфу Ча
Це не просто заварювання, а витончена чайна поезія, де кожен пролив — як строфа, що розкриває душу чаю у всій його багатошаровій красі, ароматі й гармонії, недосяжній жодній іншій техніці. Ось рекомендації, яких варто дотримуватись для Шу Пуеру:
![]() | Вага чаю (г) | 6–8 |
![]() | Обʼєм води (мл) | 100 |
![]() | Температура води | 95–100 °C |
![]() | К-ть проливів | 8–12 |
![]() | Час 1-го проливу (сек) | 10–15 |
![]() | Час останнього проливу (сек) | 60–90 |
Вода як співавтор чаю - спробуй заварити свій улюблений Шу по різному
![]() | Заварювання у великому чайнику (європейський стиль) – 3–5 г на 300 мл, температура 95–100 °C, настоювати 3–5 хв. |
![]() | Термос-заварювання (термонаполягання) – Залити чай на 30–60 хв у термосі. – Дає густий, "їстівний" настій, чудовий для прогулянок і подорожей. |
![]() | Холодне заварювання (колд брю) – 6 г на 500 мл холодної води, настоювати 6–8 год у холодильнику. – М’який, гладкий смак, без землистої гіркоти. |
Чай — не напій, а відповідь
- Прогрійте посуд — це допоможе краще розкрити густі, земляні ноти.
- Промийте чай першим коротким проливом (3–5 сек), щоб змити пил і активувати аромат.
- Використовуйте гарячу воду (95–100 °C) — ферментований лист потребує високої температури.
- Не настоюйте довго перші проливи — інакше з’явиться гіркота.
- Використовуйте щільний чайник (ісінський) — добре тримає тепло й підтримує смакову глибину.
Обирай найкраще на delikatto.com.ua