Кількість
|
Вартість
|
||
|
Відомий в усьому світі Да Хун Пао - елітний китайський скельний чай, який відноситься до темних улунів. Сировину для нього збирають в першій половині травня в горах Уї, що на північному заході провінції Фуцзянь. Для майбутнього напою зривають гілочки з чотирма першими листками, і підсушують на свіжому повітрі. Після цього відбувається ферментація, обжарювання та поздовжнє скручування листочків. Особливістю цього виду чаю є те, що перед фасуванням сухе листя повільно прогрівають над вугіллям протягом доби у спеціальних плетених кошиках. Таким чином улун Да Хун Пао набуває характерного для нього смаку та аромату.
Корисні властивості:
- Містить вітаміни, таніни та ефірні масла, поліфеноли, катехіни та різні амінокислоти.
- Сприяє обміну речовин в організмі та при регулярному вживані перешкоджає підвищенню рівня холестерину.
- Покращує роботу нервової системи, запобігає переїданню, спричиненому надмірним стресом.
- Має протизапальні функції.
- Чудово вгамовує спрагу.
Рекомендації щодо заварювання:
- попередньо прогрійте посуд для заварювання та пиття;
- рекомендується не заварювати улуни і пуери в одному і тому ж посуді;
- воду для заварювання слід вибирати м'яку (покупну чи фільтровану);
- вода кип'ятиться до появи великих бульбашок, після чого хвилину їй дають охолонути приблизно до 80-90 градусів;
- перше заварювання триває 10-15 секунд, після чого зливається і не використовується (так чайне листя промивається і пробуджується);
- наступні заварки трохи більше 15-30 секунд із збільшенням часу на 10-15 секунд (якщо заварювати шляхом "протоки");
- заварювати Улун можна до 12 разів.