Click to order
Total: 
Ваше імя
Ваше призвіще
Ваш телефон
Доставка
Місто
Відділення Нової Пошти
Адреса для курєрської доставки (Нова Пошта)
Payment method
Вказана інформація буде використана для відправлення замовлення через Нову Пошту

Я погоджуюсь з Політикою конфіденційності

Червоний чай

Купити китайський червоний чай

У європейських країнах червоний чай загально називають чорним. Причиною є визначення виду чаю за кольором сухого чайного листа. Серед європейців червоним чаєм називають каркаде або ройбуш, хоч вони не містять чайні листя. У Китаї ж називають червоним, тому що готовий напій має насичений червоно-коричневий відтінок.

Найвідоміші сорти червоного чаю

1. Дянь Хун
Плантації ростуть в провінції Юннань. Сорт відносять до елітних, оскільки для його виробництва використовуються лише найкращі молоді листочки з типсами (чайними бруньками). Процес виготовлення досить важкий і потребує спеціальних навичок.
2. Джен Шан Сяо Джон (Чжен Шань Сяо Чжун, Лапсанг Сушонг)
Для сировини використовують лише великі листки, які закручують та в'ялять. Ферментацію проводять шляхом підігріву над вогнем дров. Листя має темно-червоний колір, а запах димку з характерною «копченістю».
3. Хун Му Дань
На виробництві використовують молоді листочки та чайні бруньки. Їх обережно пов'язують, надаючи форму квітки. Напій має коричнево-червоний відтінок та терпкий присмак.
4. Гуй Хуа Хун Ча
Настій має темний медовий відтінок та солодкий присмак, що нагадує абрикос.
5. Ці Хун Маофен
Плантації ростуть в провінції Аньхой. Чай виходить червоного кольору і з приємним фруктово-квітковим запахом.
6. Цзінь Я Дянь Хун
Цей сорт схожий на Дянь Хун, але для його виготовлення виготовуються виключно чайні бруньки. Напій виходить золотистим та з медовим присмаком.

Після збору сировини вона поступає на в'янення, потім прокатку, бродіння та сушіння. Одним із найважливіших технологічних процесів є бродіння, оскільки під час нього відбувається ферментативне окиснення поліфенолів, які виробляють теарубігін (червоно-коричнева гама) та теафлавін (забезпечує блиск, яскравість і жвавість). Червоний чай - це сильноферментований продукт (ступінь окиснення 70–90%), тому він сприяє підбадьорюванню та дозволяє відчути приплив сил навіть після однієї чашки.

На delikatto.com.ua доступний великий вибір різноманітних сортів чаю. Рекомендуємо спробувати кілька видів, щоб в повній мірі відчути переваги смаку та аромату кожного. Також можете придбати посуд, який допоможе правильно заварювати китайський чай. Пийте напій без цукру. А якщо є бажання перекусити, то обирайте цікавий солоно-карамельний сир Брюност, або ж унікальні сорти голландського сиру з кокосом, бананом, вугіллям і лимоном.