Кількість
|
Вартість
|
||
|
Чай Те Гуань Інь Нун Сян - неймовірно смачний напій із колекції “Залізна богиня милосердя”. Його унікальний смак та аромат проявляється яскравіше, ніж у інших улунів через додаткове обсмаження на вугіллі. Цей улун відомий ще з VII століття. Він вважався сортом китайських монахів і вирощувався спеціально для чайних церемоній. Локація збору сировини - провінція Фуцзян, яка знаходиться на південному сході Китаю. Виробництво чаю відбувається в маленьких чайних селищах у кілька етапів: збір та ретельне сортування чайного листя, пресування, сушіння і, наприкінці, прожарювання на деревному вугіллі. В результаті виходить скручений лист, який на вигляд темніший за решту улунів та має мускатно-тютюновий аромат.
Заварений чай має густий, солодкий аромат та щільний смак, з медово-квітковими нотками. У ньому добре відчувається димність, післясмак сухофруктів та смажених горіхів. Починаючи з другого заварювання можна відчути легкий аромат деревини. Колір приготованого настою може бути від темно-золотистого до яскраво-каштанового.
Корисні властивості:
- Містить вітаміни, таніни та ефірні масла, поліфеноли, катехіни та різні амінокислоти.
- Сприяє обміну речовин в організмі та при регулярному вживані перешкоджає підвищенню рівня холестерину.
- Покращує роботу нервової системи, запобігає переїданню, спричиненому надмірним стресом.
- Має протизапальні функції.
- Чудово вгамовує спрагу.
Рекомендації щодо заварювання:
- попередньо прогрійте посуд для заварювання та пиття;
- рекомендується не заварювати улуни і пуери в одному і тому ж посуді;
- воду для заварювання слід вибирати м'яку (покупну чи фільтровану);
- вода кип'ятиться до появи великих бульбашок, після чого хвилину їй дають охолонути приблизно до 80-90 градусів;
- перше заварювання триває 10-15 секунд, після чого зливається і не використовується (так чайне листя промивається і пробуджується);
- наступні заварки трохи більше 15-30 секунд із збільшенням часу на 10-15 секунд (якщо заварювати шляхом "протоки");
- заварювати Улун можна до 12 разів.