Люди, які страждають на непереносимість даного компоненту, знаходяться в постійному пошуку продуктів, які його не містять. Також ті, в кого цей мікроелемент добре засвоюється, можуть притримуватись особливих дієт для очистки організму, які виключають вживання їжі з Gluten. Покупці вимушені детально вивчати етикетки на продукції, адже глютен може бути в йогуртах, батончиках, пластівцях, ковбасі, макаронах і інших продуктах.

 

В інтернет магазині delikatto.com.ua, на якому доступні продукти харчування з Європи, можна підібрати також продукцію, яка не містить глютена. Любителі м'ясних делікатесів можуть обрати собі корисну смакоту, придбати онлайн і за короткий термін отримати покупку в будь-якому місті України.

От, наприклад, натуральна ковбаса салямі Negroni Salame Nostranello, Salumeo Sopressa Veneta, Gualerzi Strolghino та La Fattoria Selezione Gran riserva з Італії готуються зі свинини та спецій, та не містять глютену. Варто відмітити також італійські ковбаси Norcineria Toscana, які виготовляються з м'яса оленя чи дикого кабана та не містять даного мікроелемента. Така продукція має неповторний смак і приємний аромат.

Звісно неможливо не відмітити прошутто Dal Salumiere Prosciutto crudo stagionato, яке виготовляється зі свиного окорока в Італії. Ніжка засолюється, а потім в'ялиться та дозріває на протязі 9 місяців. Шинка виходить дуже ніжна та апетитна і відноситься до безглютенових продуктів, як і Bresaola della Valtellina IGP. Також до цієї категорії відноситься хамон Iberica de Bellota та de Cebo, який готується в Іспанії. Варто відзначити, що хамон та прошутто схожі продукти по суті, адже виготовляються зі свинячих ніжок методом засолки та дозрівання, але смак, запах і текстура значно відрізняються у них. На це впливає харчування свиней, клімат, порода і так далі.

Які ж ще продукти без глютена можна скуштувати на Delikatto?! Можете скуштувати смачні закуски фаршировані перчики від італійської фірми Satos, які наповнені сиром, каперсами та анчоусами. Обов'язково загляньте в розділ сирів… Смачні та корисні сирні делікатеси з Нідерландів (Голландії), Італії, Великобританії та інших країн також не містять глютену. Незвичні сирні снеки з пармезану підійдуть для гарного перекусу. Голландські сири, наприклад виробника Landana, не можуть не здивувати комбінацією класичного традиційного сиру Гауда зі спаржею, білими грибами та трюфелями, зелене та червоне песто, чи оливки з томатами. Смаків велике різноманіття – це дозволяє кожному знайти своє улюблене, або ж смакувати щоразу нові делікатеси і насолоджуватись смаковим вибухом. Звісно ж не можна не відмітити вже популярного серед покупців англійського сиру Чеддер, який має багатий смак і підходить як для смакування в якості окремої закуски, так і для додавання до різних страв. До без глютенових сирів (або з дуже низьким вмістом) також відносяться: Гауда Landana 500 днів витримки, Landana 1000 днів витримки, козячий Landana Matured.

Рекомендуєтесь регулярно переглядати асортимент даного інтернет магазину, адже часто поставляється товар невеликими партіями з різних країн і швидко розкуповується, тому не завжди можуть бути в наявності вищезазначені продукти без глютену. Delikatto постійно працює над розширенням виробу, щоб покупець між смакувати натуральну, оригінальну та органічну продукцію з Іспанії, Італії, Ірландії, Норвегії, Голландії, Франції та інших країн Європи та світу.

Глютен – це рослинний білок, який міститься в багатьох злаках (пшениця, жито, ячмінь, овес). Також клейковина - це чистий протеїн (в 100 г сухої речовини – біля 70 г білка), тому даний компонент часто використовують в якості білової добавки на виробництві.

На внутрішніх стінках кишечника є ворсинки, які допомагають перетравлювати їжу, а з неї і вітаміни, і мінерали. У людей з непереносимістю глютена цей особливий білок не повністю розщеплюється і налипає на ворсинках, тим самим склеюючи їх.
- Їжа потім гірше засвоюється.
- З'являється розлад кишківника, здуття.
- В подальшому дефіцит вітамінів і мінералів, який відзначається на всьому організму.
- З часом може з'явитись запалення в тонкій кишці.
- Розпочинається «аутоімунна реакція», при якій організм атакує сам себе і руйнує свої ж клітини.
Якщо цієї хвороби у людини не має, то білок добре засвоюється і не потрібно турбуватись з цього приводу.

Частина людей страждає від непереносимості, яка існує в двох формах. Перша (тимчасова) – з'являється в немовлят під час прикорму. На це могло вплинути або неправильне введення прикорму, або фізіологічно не достатньо розвинена травна система. Друга (постійна) – хвороба целіакія, яка проявляється в генетичній непереносимості клейковини. Людина може їсти продукти, що містять цей рослинний білок, але це поступово руйнує організм.

Тільки дієта та ретельний підбір продуктів харчування. Немовлята можуть перерости непереносимість з часом, адже коли вони підростають, то шлунково-кишковий тракт змінюється та наповнюється потрібними природними ферментами.

Ті які виготовлені зі злаків містять рослинний білок найбільше. Але також є велика кількість продуктів харчування, які містять сліди глютена (прихований білок). Через здатність згущувати та робити виріб еластичним, його додають до багатьох йогуртів, морозива, шоколаду (особливо молочному), цукерках. В якості основи клейковина використовується під час виробництва більшості майонезів, кетчупів, соусів, хліба. Як додатковий компонент може бути присутній в деяких ковбасах, сосисках, крабових палочках, консервах, розчинній каві, пиві. Через те, що глютен – це своєрідна білкова протеїнова добавка, її додають до сухих сніданків і дитячого харчування.

Гречана крупа, рис, кукурудза, соя, молоко, яйця, м'ясо, птиця, риба і морепродукти, фрукти і овочі, мед. На Delikatto також є ковбаси, сири, м'ясні делікатеси та інші продукти, які не містять глютену.
Звичайно рекомендується вивчати етикетки на товарах.