От, наприклад,
натуральна ковбаса салямі Negroni Salame Nostranello, Salumeo Sopressa Veneta, Gualerzi Strolghino та La Fattoria Selezione Gran riserva з Італії готуються зі свинини та спецій, та не містять глютену. Варто відмітити також італійські ковбаси Norcineria Toscana, які виготовляються з м'яса оленя чи дикого кабана та не містять даного мікроелемента. Така продукція має неповторний смак і приємний аромат.
Звісно неможливо не відмітити
прошутто Dal Salumiere Prosciutto crudo stagionato, яке виготовляється зі свиного окорока в Італії. Ніжка засолюється, а потім в'ялиться та дозріває на протязі 9 місяців. Шинка виходить дуже ніжна та апетитна і відноситься до безглютенових продуктів, як і Bresaola della Valtellina IGP. Також до цієї категорії відноситься хамон Iberica de Bellota та de Cebo, який готується в Іспанії. Варто відзначити, що
хамон та прошутто схожі продукти по суті, адже виготовляються зі свинячих ніжок методом засолки та дозрівання, але смак, запах і текстура значно відрізняються у них. На це впливає харчування свиней, клімат, порода і так далі.