Щоб отримати максимальний ефект і користь рекомендуємо дотримуватись простих рекомендацій щодо приготування.
1. Не заварюйте окропом! Максимальна температура води для заварювання – 80 градусів.
2. Заварити можна в філіжанці, або ж заварочному чайнику під час чайної церемонії.
3. Час настоювання в чашці трохи більше п'яти хвилин.
4. Під час заварювання протоками першу воду потрібно злити і не використовувати.
5. Зконцентруйтесь над приготуванням та споживанням. Відчуйте смак і аромат в повній мірі. Не поспішайте.
6. Більше заварки, або довго настоюєте - напій може віддавати гірчинкою.
Найкращий спосіб заварювання білого чаю - протоки
- Прогрійте
заварник (гайвань) та піали гарячою водою. Цю воду злийте.
- Насипте чай з розрахунку 5-7 г (1-1,5 чайні ложки) на 150-200 мл води.
- Залийте гарячою водою. Перша заварка (нульова) - пробуджувальна та очищаюча. Її відразу зливають і не п'ють.
- Залийте гарячою водою та настоюйте 10-15 сек.
- Розливайте по піалках. Цукор недодавайте. А тим часом заливайте цю саму заварку наступною порцією гарячої води.
- Одна порція чайного листя витримує 4-6 проток. Кожне наступне настоювання збільшуйте на 10-20 секунд.
Ворсинки, що покривають чайну бруньку, дуже красиво виявляються в заварюванні. Спробуйте заварити білий чай у скляному посуді і зможете спостерігати, як ворсинки, що відокремилися, танцюють і переливаються в рідині. Це видовище подібне до феєрверку, справжня насолода для візуалів!