Click to order
Total: 
Ваше імя
Ваше призвіще
Ваш телефон
Доставка
Місто
Відділення Нової Пошти
Адреса для курєрської доставки (Нова Пошта)
Payment method
Вказана інформація буде використана для відправлення замовлення через Нову Пошту

Я погоджуюсь з Політикою конфіденційності

Набір посуду для чайної церемонії

Купити посуду для заварювання чаю

За традиціями чайна церемонія триває близько години. Спочатку все підготовлюється: виставляється чабань (спеціальний столик-дошка), розкладається на ній заварник і піали, чайні щипці, рушник, заварка та нагрівається вода. Вважається, що воду не потрібно доводити до кипіння, оскільки вона втрачає пам’ять. Або ж її потрібно потім злегка охолоджувати, адже рекомендована температура для сильноферментованих чаїв (чорні, червоні) становить 80-95 градусів, а для слабоферментованих (зелених, білих) - 70-80 градусів.
Рекомендується на початку чайної церемонії прогріти заварювальний чайник, або гайвань, а також піали, заливши в них гарячу воду та потім її вилити. При наявності чабань з піддоном вода може зливатись в нього. Якщо є на чабані фігурка жаби, то можна її поливати і задобрювати, оскільки це символ багатства та удачі.
Порція заварки заливається гарячою водою та майже відразу зливається і не використовується - це називається нульова заварка, яка призначена для промивання чайного листя та пробудження. Заливаємо цю саму заварку водою ще раз і настоюємо 10-15 сек. Заварюється чай в невеликому чайнику та розливається в порційні піалки, з яких вже можна насолоджуватись ароматним і смачним напоєм. Одну якісну заварку можна заливати 5-9 разів.

Варто відмітити переваги чабань:
- при переливанні води в заварнику стіл не потрібно витирати, тому що через верхні отвори дошки вода стікає в піддон;
- також можна відсунути піддон і скинути використану заварку, а потім почати настоювання нової порції;
- на чабань можна зручно розмістити посуд і окреслити простір чайної церемонії.

Розглянемо яким посудом можна користуватись під час чаювання:
- Гайвань - це чашка з кришкою. Також можлива наявність тарілочки. Відрізняються за об’ємом, формою, дизайном. Гайвань використовується для заварювання чаю. Для однієї людини достатнім буде об’єм 100-120 мл, для 2-4 людей - 120-200 мл, більше 4-ьох - 200-300 мл.
- Заварочний чайник, який використовується замість гайвань.
- Зливник для чаю, який може називатись Чахай (море чаю), або Гундау Бей (чаша справедливості). Виготовляється з глини, скла, або порцеляни. Чайний настій переливається з гайвані в зливник і одночасно фільтрується.
- Сито, або ж чалюй, використовується для очищення настою від чайного листя, особливо мілких фракцій.
- Піали відрізняються об’ємом, матеріалом, формою.
- Чахе, або ж чайна коробочка, яка використовується для ознайомлення з заваркою. Чахе дозволяє оцінити естетику чайного листя та відчути їх аромат.
- Чайні інструменти до яких відносяться підставки для піал, щипці, ложка для насипання заварки, кисть для догляду за чайниками, шило для пресованого чаю, шило для прочищення носика заварника.
- Рушник для протирання зайвої вологи на чайній дошці.
- Чайник з гарячою водою.
На delikatto.com.ua можна придбати різноманітні елементи для чайної церемонії. Також рекомендуємо спробувати різні натуральні смаколики, такі як сухофрукти, горішки (макадамія, фісташки, арахіс, кеш'ю), мед, туррон і іншу продукцію.