Кількість
|
Вартість
|
||
|
Чай Сенча або Сентя - класичний зелений розсипний китайський напій, який виготовляється за японською технологією. Найкращі сорти чаю вирощують на гірських схилах і збирають ранньою весною, коли у листочках є максимальна кількість корисних речовин і мінімум кофеїну. Свіже чайне листя перед сушінням не прожарюють, а обробляють парою і скручують спеціальним методом у довгі тоненькі трубочки. Таким чином досягається специфічна трав’янистість і терпкість, яка характерна саме для цього виду чаю. Сухі чайні листочки тендітні та крихкі, вони по формі нагадують ніжки павука.
Заварений чай має характерний маслянистий блиск та світло-жовтий колір. Смак у сенчі яскраво виражений, трав’янистий, з горіховими нотками і солодкуватим післясмаком. Він має легку терпкість та ніжний квітково-трав’яний аромат. Це ідеальний варіант для тих, хто любить насичені види зеленого чаю.
Корисні властивості:
- багатий на вітаміни, мікроелементи та амінокислоти;
- посилює захисні функції організму;
- знімає напругу;
- виводить токсини та очищує кров;
- знижує рівень холестерину та нормалізує кров'яний тиск;
- поліпшує роботу мозку.
Рекомендації щодо заварювання:
- Підігріти воду до температури 75-90 градусів, прогріти чайник, помістити в нього чай, залити водою.
- Настоювати приблизно 5 хвилин. Після цього рекомендуємо розмішати вміст чайника ложечкою для отримання однорідного настою.