Кількість
|
Вартість
|
||
|
Червоний чай – повністю ферментований чай, який в Європі вважається «чорним». Сировину для медового червоного чаю збирають із крупнолистових чайних дерев у гірському районі провінції Юньнань. Ці дерева відносяться до індійського різновиду чайної камелії. Звідси такий насичений смак і приємна терпкість. Назвали його медовим за відповідні відтінки смаку.
Настій має яскравий бурштиново-рубіновий колір. Смак м'який, густий, насичений та солодкуватий. Віддає нотами сухофруктів, меду та хліба. Післясмак залишається довго, він приємний і бархатистий. Медовий червоний чай має тонкий аромат меду, що особливо відчувається при заварюванні.
Корисні властивості:
- знижує кров'яний тиск;
- зміцнює імунітет;
- виводить з організму шлаки та токсини;
- покращує обмін речовин;
- відновлює сили після фізичної роботи;
- зміцнює кровоносні судини;
- розслабляє нервову систему;
- знімає втому.
Рекомендації щодо заварювання:
- прогріти посуд окропом;
- 1 чайну ложку заварки залити водою (250 мл);
- перший настій злити, його не п'ють, він потрібен, щоб промити та "розкрити" чай;
- знову залити воду на ¼ об'єму і настоювати 1-2 хвилини;
- чайник залити повністю, настояти 2 хвилини і розлити по чашкам.