Кількість
|
Вартість
|
||
|
Вага шматків близько 0.8-1.1 кг.
Тосканське капоколло, також відоме під назвою Коппа, — це витримана шинка, отримана в результаті кустарної обробки першокласної національної свинини, яка виконується відповідно до давніх традиційних технологій.
Для виготовлення береться м’яз, який тягнеться від шиї до п’ятого ребра. Традиційний кустарний процес вимагає, щоб м’ясо спочатку піддавали соленню, а потім різноманітним і інтенсивним масажам. Це забезпечує повний розподіл і краще поглинання солі. Обробка продовжується промиванням «Coppa», сушінням, замочуванням у винному оцті, а також приправленням перцем та різними ароматними травами. Дозрівання може продовжуватись до 15 тижнів.
В результаті отримується делікатес з мармуровим забарвленням, чітко визначеними темно-червоними частинами нежирного м’яса, які розділяються тонкими смужками жиру. Характеризується солодко-пряним смаком, а аромат нагадує нотки спецій і ароматних трав.
Сиров'ялена шинка Капоколло вживається як самостійний продукт, або додається під час приготування бутербродів, піци, пасти, лазаньї.