Кількість
|
Вартість
|
||
|
Міцний і витриманий чорний китайський чай Шу Пуер виготовляється з крупного листя з додаванням золотистих бруньок зі стародавніх дерев, віком понад 100 років. Локація збору - екологічно чисті райони провінції Юньнань. Після збору свіже листя піддається ферментації під ретельним наглядом кращих чайних майстрів цього регіону. Шу Пуер відноситься до постферментованих чаїв, які пройшли процес окислення на всі 100%. Висушений лист скручується особливим чином, має однорідну текстуру та колір.
Класичний чорний Пуер має приємний і глибокий смак, поєднаний з легкою терпкістю волоського горіха та полину. Колір чаю теплий, насичений, оксамитово-каштановий, з гарним коньячним відтінком. Сухий лист пахне лісовою деревиною та землею. Заварений настій має багатогранний смак: перші заварки виходять з горіховим терпкуватим присмаком, а після третього проливу замість нього з’являються шоколадні нотки, фруктова солодкість та свіжість.
Корисні властивості чорного китайського чаю Шу Пуер:
- покращує життєву енергію та наповнює бадьорістю;
- зміцнює імунну систему;
- знижує утворення «поганого» холестерину, регулює тиск та нормалізує кровообіг;
- стабілізує роботу травлення, покращує метаболізм і обмін речовин, виводить шлаки і токсини з організму, а також сприяє схудненню;
- поліпшує колір і структуру шкіри обличчя;
- знімає стрес і нормалізує роботу нервової системи.
Рекомендації щодо заварювання:
- заварювати 5-7г сухого чайного листя гарячою водою 90-95°С;
- перша протока промиває і розкриває пуер, її потрібно злити;
- час однієї протоки (заварювання) 5-40 секунд, з кожною наступною протокою час треба поступово збільшувати;
- чай можна пити протоками 6-9 разів.
Можна досягти бажаної міцності напою регулюючи час заварювання. Якщо ви полюбляєте легкий та ненав'язливий смак, тоді витримуйте заварку всього 10 секунд. Якщо ж віддаєте перевагу насичений та терпкуватий присмак, тоді дозвольте чайним листкам віддати воді більше ефірних олій, заварюючи 30 секунд і більше. Чай рекомендується пити тільки свіжим і без додавання цукру.