Кількість
|
Вартість
|
||
|
Китайський чай Да Хун Пао Улун - це сильно ферментовані листя. Сировина піддається додатковій обробці - обсмаженню. Далі листя пресується в плитку з етнічним тисненням. Dahongpao - це моночай.
У пресованого чаю смак більш насичений. Напій має пряний аромат з нотками сухофруктів, меду, горіхів і диму від багаття. Чай без гіркоти. Смак ніжний, з тонкою терпкістю та найлегшою кислинкою у післясмаку. Легкі відтінки гостроти і солодкість підкреслюють вишуканий аромат.
Чайна цеглина - це плитка пресованого Дахунпао, яка поділена на 10 секторів. Кожний сектор – це одна заварка (10г). У плитках чітко видно структуру листа.
Да Хун Пао - це чай, який не розкривається при першому-другому заварюванні. Його листя повністю розкручується лише з третього разу (30сек). Такий чай цінується гурманами та витримує близько 10 "проточних" китайських заварювань.
Рецептів заварювання є безліч. Розглянемо один із них:
- посуд облити кип’ятком;
- насипаємо чай з розрахунку 7-10 г на 150-200 мл води;
- заливаємо гарячою водою. Більш ферментовані улуни (темні) заварюються водою 80-90 градусів;
- воду відразу злити, оскільки на першому етапі лист очищається і починає розкриватись;
- знову заливається водою та настоюється 30 секунд і розливається по чашкам;
- чайні листя повторно заливаються, але час при кожному наступному заварюванні збільшується на 10-15 сек;
- улуни можна заварювати до 10 разів.
Чай Улун дуже корисний, оскільки містить вітаміни (А, В, С, Е, D, К), мінерали (магній, калій, фосфор, залізо, цинк, йод), фолієву кислоту, флавоноїди, антиоксиданти, ефірні масла. Через насиченість різноманітними мікроелементами напій при регулярному вживані допомагає схуднути, покращує роботу серцево-судинної системи та мозку, украплює кісткові тканини, захищає зуби від карієсу, протистоїть різким перепадам цукру в крові, підвищує концентрацію уваги та впливає на стан шкіри.