Кількість
|
Вартість
|
||
|
Китайський чай Молочний улун преміум Най Сян Цзінь Сюань (Вогняна квітка з молочним ароматом) - це невеликі гранули, які повністю розкриваються при заварюванні цілісними листочками. Аромат світло-лимонного настою і справді шикарний, відчувається молоко та вишукані нотки карамелі. Смак м'який, солодкий, не приторний та без терпкості.
Улун (зелений чай) готується з дозрілих листків, зібраних з дорослих кущів. Далі зібрані листя витримують під сонячними променями до години. Підсушену сировину укладають товстим шаром у кошики і поміщають у тінь для ферментації, де щогодини її перемішують. Після досягнення потрібного ступеня ферментації, листя нагрівають та просушують при температурі 250-300 °C. Молочний аромат і нотки солодкої карамельки досягаються шляхом ароматизації у процесі виробництва. Для цього чайні листя гарної якості пропарюють над спеціальною молочною есенцією, вона випаровується і просочує чайне листя. Далі продукцію упаковують.
Моночай улун завжди цільнолистовий та розсипний. Листя розгортається в процесі заварювання.
Рецептів заварювання є безліч. Розглянемо один із них:
- посуд облити кип’ятком;
- насипаємо чай з розрахунку 4г на 150 мл води;
- заливаємо гарячою водою. Менш ферментовані улуни (світлі) заварюються водою 80-90 градусів;
- воду відразу злити, оскільки на першому етапі лист очищається і починає розкриватись;
- знову заливається водою та настоюється 30 секунд і розливається по чашкам;
- чайні листя повторно заливаються, але час при кожному наступному заварюванні збільшується на 10-15 сек;
- улуни можна заварювати до 7 разів.
Чай Улун дуже корисний, оскільки містить вітаміни (А, В, С, Е, D, К), мінерали (магній, калій, фосфор, залізо, цинк, йод), фолієву кислоту, флавоноїди, антиоксиданти, ефірні масла. Через насиченість різноманітними мікроелементами напій при регулярному вживані допомагає схуднути, покращує роботу серцево-судинної системи та мозку, украплює кісткові тканини, захищає зуби від карієсу, протистоїть різким перепадам цукру в крові, підвищує концентрацію уваги та впливає на стан шкіри.