Кількість
|
Вартість
|
||
|
Чашка-заварник виготовлена з ісинської глини. Чай у такій посудині виходить смачнішим і ароматнішим. Особливо неперевершеним у глиняній чашці виходить пуер, темний улун та червоний чай.
Важливо! Не поспішайте відразу після покупки обполіскувати чашку окропом! Особливо якщо на вулиці мороз. Дайте йому звикнути до кімнатної температури, не влаштовуйте шокову терапію температурним перепадом.
Як підготувати ісинську чашку до заварювання
Спочатку потрібно ополоснути посудину теплою водою зовні та зсередини. Далі обдайте окропом.
Заваріть окропом чай. Бажано нейтральний, без квіткових компонентів, оскільки аромат після першого настоювання залишиться надовго. Залиште чай у чашці до остигання. Тепер можна вилити настій, витрусити з чашки лист і ополоснути його ще раз.
Важливо! Після закінчення чаювання потрібно обполоснути чашку і просушити з відкритою кришкою. Обов'язково насухо. Навіть якщо здається, що посуд сухий, в пористій глині залишається волога. У закритій чашці вона може задихнутися і придбати кислий або затхлий запах.
Як заварювати чай в ісинський чашці
Прогрійте посуд гарячою водою. Злийте воду. Помістіть чай. Пуера приблизно потрібно 3-7г (1-2 чайні ложки), улуна - 1-2г (7-10 чайних горошин). Залийте водою (слабоферментовані - 60-80 градусів, сильноферментовані - 80-100) та відразу злийте цю воду не використовуючи. Перше заварювання називається ще нульовим і використовується для промивання чайного листя. Заливайте ще раз водою та настоюйте близько хвилини. Взагалі кількість чаю і час настоювання залежить від сорту та смакових уподобань.
Китайський автентичний посуд для заварювання чаю - це відмінний чайний аксесуар. Чашка-заварник з ісинської глини дуже хороший варіант для подарунка любителю чаю.