Кількість
|
Вартість
|
||
|
Китайський чай Улун Да Хун Пао "Великий червоний халат" сильної ферментації та з додатковою обробкою обсмажування. Виготовлений з якісної високогірної сировини та оброблений за класичною технологією.
Напій має аромат прожарених злаків з горіхово-шоколадними, карамельними та фруктово-квітковими нотками. Можна відчути відтінки диму, горіхів, хмілю і осіннього листя. Смак міцного настою насичений, трохи терпкий і пряний, залишається освіжаючий солодкуватий післясмак.
Рецептів заварювання є безліч. Розглянемо один із них:
- посуд облити кип’ятком;
- насипаємо чай з розрахунку 7-10 г на 150-200 мл води;
- заливаємо гарячою водою. Більш ферментовані улуни (темні) заварюються водою 80-90 градусів;
- воду відразу злити, оскільки на першому етапі лист очищається і починає розкриватись;
- знову заливається водою та настоюється 20 секунд і розливається по чашкам;
- чайні листя повторно заливаються, але час при кожному наступному заварюванні збільшується на 10-15 сек;
- улуни можна заварювати до 10 разів.
Чай Улун дуже корисний, оскільки містить вітаміни (А, В, С, Е, D, К), мінерали (магній, калій, фосфор, залізо, цинк, йод), фолієву кислоту, флавоноїди, антиоксиданти, ефірні масла. Через насиченість різноманітними мікроелементами напій при регулярному вживані допомагає схуднути, покращує роботу серцево-судинної системи та мозку, украплює кісткові тканини, захищає зуби від карієсу, протистоїть різким перепадам цукру в крові, підвищує концентрацію уваги та впливає на стан шкіри.