Кількість
|
Вартість
|
||
|
Чай Матча - це зелений японський чай, розтертий до стану пудри. Збирають урожай раз на рік. За два тижні до збору листя накривають, щоб захистити від потрапляння сонячних променів. Найціннішим є чайне листя, зібране навесні. Відбирають лише молоді, верхні, ранкові листочки без стебел. Їх збирають вручну, сушать в спеціальному приміщенні без скручування, а потім перетирають в порошок на кам'яних жорнах. Матча є чудовою альтернативою кави за рахунок унікальних тонізуючих властивостей.
Корисні властивості:
- Уповільнює процеси старіння за рахунок потужних антиоксидантів кетехінів.
- Зміцнює імунітет.
- Підвищує рівень енергії.
- Знімає стрес та тривожність.
- Сприяє втраті ваги.
- Покращує пам'ять та концентрацію уваги.
- Нормалізує рівень холестерину.
Чай містить велику кількість корисних речовин: кальцій, залізо, харчові волокна, калій, йод, фтор, білок, вітаміни В1, В2, В6, А. Корисно ще й те, що ви вживаєте розведений з водою порошок, це не просто настій, а товчені листки, які не втратили жодного цінного мікроелемента.
Рекомендації щодо заварювання:
Для приготування вам знадобиться керамічна або фарфорова чаша, бамбукова мірна ложка, сито та вінчик.
Для міцного чаю (Койча) прогрійте чашу, засипте 4 гр просіяного чаю та залийте його водой (50 мл, 80 градусів). Повільно перемішайте чай вінчиком. Він має бути густим та з пінкою зверху.
Для слабкого чаю (Усуча) прогрійте чашу, засипте 2 гр просіяного чаю та залийте його водой (80 мл, 80 градусів). Перемішайте до утворення пінки, і прослідкуйте, щоб на стінках чаші не залишилось грудочок чаю.