Кількість
|
Вартість
|
||
|
М’який чай Медовий улун отримав завдяки неповторному аромату меду, який у ньому закладений. Чайні дерева, з яких збирається сировина, ростуть високо в горах, а виробництво відбувається на півдні китайської провінції Фуцзянь. Він належить до категорії напівферментованих китайських чаїв, які пройшли процес окислення на 30-60%. На чайній фабриці відбувається підв'ялювання свіжого листя на сонці (шай цин), просушування сировини (лян цин), нейтралізація гіркоти (ша цин), скручування листя (жоу нянь) та фінальна сушка (ганьцзао).
Унікальність цього напою виявляється в гармонійному поєднанні енергії та цілісності червоного чаю і легкості зеленого улуну. На смак він дуже ніжний через слабку ферментацію, не гірчить, навіть якщо охолоне. Тому його часто полюбляють вживати холодним з льодом, адже він відмінно тонізує в спеку краще за будь-який інший напій. Приготований чай має бурштиново-золотистий колір. У ньому гарно розкриваються нотки квіткових ароматів. На смак медовий улун масляно-шовковистий, солодкий. Він має присмак меду, печених фруктів і чудовий фруктово-квітковий післясмак.
Корисні властивості:
- Містить вітаміни, таніни та ефірні масла, поліфеноли, катехіни та різні амінокислоти.
- Сприяє обміну речовин в організмі та при регулярному вживані перешкоджає підвищенню рівня холестерину.
- Покращує роботу нервової системи, запобігає переїданню, спричиненому надмірним стресом.
- Має протизапальні функції.
- Чудово вгамовує спрагу.
Рекомендації щодо заварювання:
- попередньо прогрійте посуд для заварювання та пиття;
- рекомендується не заварювати улуни і пуери в одному і тому ж посуді;
- воду для заварювання слід вибирати м'яку (покупну чи фільтровану);
- вода кип'ятиться до появи великих бульбашок, після чого хвилину їй дають охолонути приблизно до 80-90 градусів;
- перше заварювання триває 10-15 секунд, після чого зливається і не використовується (так чайне листя промивається і пробуджується);
- наступні заварки трохи більше 15-30 секунд із збільшенням часу на 10-15 секунд (якщо заварювати шляхом "протоки");
- заварювати Улун можна до 12 разів.