Кількість
|
Вартість
|
||
|
Елітний чай світлий Улун Ті Гуань Інь зроблений із високоякісної сировини та відноситься до слабоферментованих чаїв вищої категорії. Даний сорт відомий ще з VII століття. Він вважався сортом китайських монахів і вирощувався спеціально для чайних церемоній. Локація збору сировини - провінція Фуцзян, яка знаходиться на південному сході Китаю. Цей світлий улун відрізняється від класичного зеленого чаю тим, що його виготовляють зі зрілого листя. Після збору сировину не подрібнюють, а лише трохи мнуть руками, щоб виділився сік. У процесі виробництва використовують технологію слабкої ферментації, тому листочки залишаються красивого бірюзово-зеленого кольору із ледь червонуватими краями. При сферичному скручуванні чаїнки набувають характерної форми грудочок.
Ті Гуань Інь - чай із дуже ніжним, тонким ароматом і яскравим, багатогранним смаком. У завареному вигляді він має насичений золотистий колір, який “виграє” всіма барвами літа. Напій пахне весняною свіжістю, квітучим бузком та жасмином, луговими травами і вишуканими нотками сонячного лісу. У кожному ковтку відчувається приємна солодкуватість, без терпкості та гіркоти. Після чаювання у вас надовго залишиться свіжий бузковий післясмак.
Чай Улун дуже корисний, оскільки містить вітаміни (А, В, С, Е, D, К), мінерали, фолієву кислоту, флавоноїди, антиоксиданти, ефірні масла. Через насиченість різноманітними мікроелементами напій при регулярному вживані допомагає схуднути, покращує роботу серцево-судинної системи та мозку, украплює кісткові тканини, захищає зуби від карієсу, протистоїть різким перепадам цукру в крові, підвищує концентрацію уваги та впливає на стан шкіри.
Рекомендації щодо заварювання:
- попередньо прогрійте посуд для заварювання та пиття;
- рекомендується не заварювати улуни і пуери в одному і тому ж посуді;
- воду для заварювання слід вибирати м'яку (покупну чи фільтровану);
- вода кип'ятиться до появи великих бульбашок, після чого хвилину їй дають охолонути приблизно до 60-80 градусів;
- перше заварювання триває 10-15 секунд, після чого зливається і не використовується (так чайне листя промивається і пробуджується);
- наступні заварки трохи більше 15-30 секунд із збільшенням часу на 10-15 секунд (якщо заварювати шляхом "протоки");
- заварювати Улун можна до 12 разів.