Кількість
|
Вартість
|
||
|
Лю Бао ("Шість фортець") - це відомий представник чорних китайських чаїв Хей Ча. Відомий був чорний чай Лю Бао ще в династію Цін (1644-1912 рр.) і батьківщиною його прийнято вважати провінцію Гуансі, звідки цей чай йшов на експорт південно-східних країн Азії.
Вважають, що найкращий чай Лю Бао виробляють у горах Гуйдун, що в окрузі Учжоу провінції Гуансі. Чай у цих горах росте на висоті 1500 м над рівнем моря. Саме в тій гірській місцевості унікальні жовто-червоні ґрунти, багаті на фосфор та залізо, які дають свою особливість чайній сировині. Що стосується безпосередньо сировини, що для Лю Бао збирають нерозкриті листочки та 2-3 верхні листки. Потім зібраний чай проходить стадії виробництва, що дуже нагадують виготовлення пуера, проте прожарювання і навіть вилежані у вологих купах все ж таки відрізняється. Що характерно Лю Бао також витримують, але найчастіше не в пресованому вигляді, а в бамбукових кошиках. Вважають, що мінімум для хорошого Лю Бао – це 2 роки витримки.
Напій Лю Бао має унікальний смак: деревний, але досить прілий за ароматом, має коньячні нотки, а також легку гіркоту. Але при цьому має освіжаючий післясмак. Настій темного кольору.
Корисні властивості:
- при регулярному вживані призводить до нормалізації обміну речовин;
- виводить токсини з організму;
- нормалізує рівень цукру в крові;
- здатний підбадьорити, незважаючи на невеликий вміст кофеїну;
- багатий на катехіни, амінокислоти та ефірні олії.
Особливості заварювання
Температура: заварювати необхідно чистою та м'якою водою за температури 95-98°C.
Пропорція: 6-8г на чайник 180мл.
Час настоювання та кількість заварювань: час настоювання перших проток (заварювання) 10-20 секунд. Далі інтервали заварювання можна збільшувати.
Лю Бао стабільно витримує 8-9 проток.
Якщо заварювати Лю Бао в кухлі (250 мл), необхідно близько 2-3 г чаю. Наполягати таким чином чай можна близько 2-3 хвилин.