Кількість
|
Вартість
|
||
|
Вага шматків - близько 1кг.
Італійський сир Provolone Dolce виготовляється з молока виключно голштино-фризької породи корів. Після змішування ферменту з молока утворюється творожний згусток, який на другому етапі розрізають і піддають нагріванню, занурюючи в гарячу рідину, для отримання «гумової» консистенції. Далі масу пресують в головки різної форми (шар, конус, груша і тд). Цікаво що головки цього сорту сиру можуть бути від декількох сотень грамів до 100 кг. Після пресування їх занурюють в розчин з морською сіллю, потім промивають холодною водою і покривають захисною плівкою (найчастіше з воску). Після цього сир відправляється на дозрівання на 2-3 місяці.
Твердий нежирний продукт Проволоне Дольче з солодкуватим вершковим смаком, блідо-жовтим забарвленням, м’якою і гладкою текстурою. Гарно смакує з хлібом, свіжими овочами, оливками, медом, джемом з інжиру, а також напоями різного виду. Також ніжний сир використовується під час приготування салатів, піци, пасти, канапе та інших закусок.