Кількість
|
Вартість
|
||
|
Оливкова олія - це одна з найпоширеніших і улюблених олій у світі кулінарії. Вона отримується з соковитих плодів оливкових дерев сорту шляхом першого холодного віджиму. Продукт має дуже приємний аромат, а також фруктовий інтенсивний смак.
Ось кілька способів використання оливкової олії в кулінарії:
- для заправки салатів. Вона може бути змішана з оцтом, цитрусовими соками або іншими інгредієнтами;
- поливають оливковою олією свіжі овочі або сир перед подачею;
- є чудовим доповненням до страв з м'яса, риби і морепродуктів;
- олія є основою багатьох соусів (песто, маринади, майонез);
- використовується під час приготування тіста;
- оливкова олія може бути використана у випічці для заміни масла або маргарину. Вона надає текстурі легкості і допомагає зберігати вологу в продукті.