Кількість
|
Вартість
|
||
|
Гречаний чай Ку Цяо виготовляють у китайській провінції Гуандун, на півдні Китаю, із зерен татарської гречихи. Китайці називають цей сорт гречки Ку Цяо – звідси й назва чаю. Зерна рослини збирають у серпні, злегка ферментують та обсмажують. Перед відправкою до споживача гречку подрібнюють та формують з неї гранули для швидшого та зручнішого заварювання.
Ку Цяо – незвичайний, насичений напій з певною маслянистістю та солодкуватістю. У ньому не відчувається смаку гречки, а присмак нагадує вівсяне печиво, какао та ваніль. Колір приготованого напою може бути від світло-жовтого до темнішого бурштинового. В ароматі напою можна вгадати нотки солоду, випічки та горіхів. Через відсутність у складі кофеїну, цей чай можна вживати в будь-який час доби та без обмежень за віком.
Корисні властивості гречаного чаю Ку Цяо:
- має велику кількість корисних вітамінів, мікроелементів (алюміній, ванадій, калій, магній, селен, хром) та флавоноїдів;
- покращує травлення, нормалізує метаболізм, зменшує кількість шкідливого холестерину, сприяє схудненню;
- покращує пам'ять, концентрацію уваги та розумові здібності;
- володіє протизапальними та антибактеріальними властивостями.
Як заварювати та вживати гречаний чай:
1. У прогрітий посуд для заварювання насипте 3-5 г гранул (приблизно 1 чайна ложка) у розрахунку на 200 мл води. Температура рідини має бути 90-95 градусів.
2. Настоювати напій 3-5 хвилин. Чим довше настоюється, тим міцнішим він буде. Одну порцію чаю можна повторно заварювати до 3 разів.
3. Рекомендуємо завжди готувати свіжі порції чаю, не використовуючи залишків. Так напій буде для вас максимально корисним та смачним.