Кількість
|
Вартість
|
||
|
Хамон Iberica – це автентична іберійська шинка, створена завдяки повітрю, тиші гір, щіпки солі та мудрості іспанських майстрів, які доглядають за свинями на фермах в провінції Естремадура. Саме тут вирощують свиней Іберіко, також відомих як pata negra через їхні чорні копита. Їм дозволяється вільно блукати, поїдаючи жолуді і дикі трави, поки вони не досягнуть необхідної ваги.
Традиційні методи виробництва цієї найкращої шинки разом із іспанськими стандартами вирощування свиней Іберіко, настільки суворі, що отриманий хамон заслуговує на своє місце у верхніх ланках кулінарії.
Походження Хамона Iberica
Цей хамон походить з чорної породи свиней Іберіко та породи свиней Дюрок: свиноматка 100% Іберіко, а хряк 100% Дюрок. Leyenda вибирають цей тип свиней для виготовлення м’ясних делікатесів тому, що вони дають красиве м’ясо дуже високої якості та вишуканого смаку. Палета – це шматок, отриманий із передніх кінцівок іберійської свині. Такий в’ялений окорок характеризується правильною формою, мармуровим покриттям, жирною шкірою, м’якою і блискучою текстурою. Його головна особливість у більш насиченому смаку.
Іберійські свині de Cebo вільно пасуться на пасовищах. Вони годуються жолудями та травою. Також їх підгодовують зерновими культурами, що складаються переважно зі злаків та бобових. На сировині є «кристали», це ознака повільного сушіння та низької солоності. Після забою, їхні передні ноги (палета) засолюють, щоб видалити вологу, а потім залишають висіти сушитися, в контрольованих умовах, поки вони не будуть готові до продажу. Процес дозрівання може тривати до 15 місяців і більше, але кінцевий продукт того вартий.
Коли і з чим їсти хамон?
Хамон Iberica – це найсоковитіше в’ялене м’ясо у світі. Воно має ніжний, злегка солонуватий смак, з приємним ароматом солодких жолудів. Насичена кремова текстура легко кусається й тане у роті. Місяці витримки, що слідують після соління м’яса, створюють смак, який залишається схожим на вишукане вино.
В’ялене м’ясо можна їсти у будь-який час. Воно ідеально підходить як перекус або як основна їжа, для споживання окремо або до найкращих страв. Поєднуйте хамон з вашим улюбленим сиром, солодкими фруктами, свіжими овочами, або вином та насолоджуватись ним із родиною та друзями.
Продукт не потребує термічної обробки, його залишається тільки нарізати вручну тонкими скибочками. Перед подачею рекомендується потримати м’ясо при кімнатній температурі хоча б 10 хвилин до вживання, тоді він буде яскравішим на вигляд, й повністю розкриває свій смак та аромат.
Переваги при отриманні цілої ноги хамону
- Філе з Iberica – це ідеальна страва, якою можна насолоджуватися будь-де та будь-коли.
- Цей м’ясний делікатес гарантує неперевершений гастрономічний досвід, який зачарує вас. Його смак тонкий і збалансований, текстура соковита і ніжна, а аромат приваблює завдяки щіпкам свіжих сухофруктів.
- Хамон Iberica – рідкий й водночас завжди затребуваний вид м’яса, навіть на його батьківщині в Іспанії, його частка складає всього 5 % від загальної кількості шинки в країні, тому варто мати його в запасі.
- Це здорова їжа. Дослідження показують, що жолуді, які їдять свині Іберіко, є багатим джерелом олеїнової кислоти. Це та сама поживна речовина, яка міститься в оливках. Олеїнова кислота зберігається в жирі шинки і є мононенасиченою жирною кислотою, яка, як було доведено, знижує рівень «поганого» холестерину і підвищує рівень «хорошого» холестерину.
- Іспанський в’ялений окорок від ремісників із центральної Іспанії – чудовий варіант для дому або для ділових та святкових подарунків. Насолоджуйтеся цілою ніжкою та нарізайте її вручну.
Цікавий факт про Iberica Іспанія є найбільшим виробником і споживачем шинки у світі. В Іспанії виробляють приголомшливі 40 мільйонів шинки на рік. Однак хамон, виготовлений із чистокровних свиней Iberica, становить лише близько 5% цієї кількості. Решта надходить з інших регіонів Іспанії, таких як Теруель і Тревелес, і в основному виробляється з білої свині. Саме тому м’ясо Іберіко дуже цінується за витончений й оригінальний смак. |