Кількість
|
Вартість
|
||
|
Гхі, або гі - різновид очищеного топленого масла, яке широко використовується в Південній Азії для приготування їжі. Один з найбільш популярних та характерних продуктів індійської кухні.
Масло ГХІ одержують, шляхом видалення води (близько 20%) та твердих частинок молока з вершкового масла 85% жирності в процесі витопки на живому вогні на дровах. При такому методі молочний білок казеїн - один з найвідоміших алергенів - практично повністю видаляється, тому цю продукцію можна вживати тим, хто має непереносимість лактози. Крім того, під впливом високих температур олія гхі не стає токсичною, тому її можна використовувати для смаження.
В якості сировини використовується тільки якісне вершкове масло. Початок виробництва починається від правильного вирощування корів, які харчуються тільки травою.
Продукт надає стравам приємного м'якого смаку. Найчастіше ГХІ можна зустріти в індійській та пакистанській кухні. Рис, пурі, дал, каррі, роті, халву, ладду та багато інших страв готують з його використанням.