Кількість
|
Вартість
|
||
|
Жовтий чай Хуа Шань Хуань Я виготовляється з чайного листя, яке збирають в міському окрузі "Хуан шань" провінції Аньхой, де ростуть знамениті китайські сорти чаю. Для цього сорту відбираються нерозкриті тіпси і прилеглі до них два листа однакової довжини. Чай готується в той же день, коли був зібраний. Байховий (розсипний) моночай не містить домішок.
Один із способів заварювання:
- чайні листя спочатку необхідно промити гарячою водою. Для цього необхідно залити чай окропом і через кілька секунд злити;
- 5-7 г заварки заливаємо 150 мл води з температурою 80-90 градусів;
- заварювати від 30 секунд до 2 хвилин (залежно від бажаної міцності напою);
- чай можна заварювати до 5-6 разів, але при кожному наступному настоюванні час потрібно збільшувати на 10-30 сек;
- пити чай потрібно лише свіжим.