Кількість
|
Вартість
|
||
|
Фруктовий чай Анчан - це незвичайний напій, отриманий виключно з квітів орхідеї сімейства бобових - кліторії трійчастої (лат. Clitoria Ternatea). Збирають квіти рано вранці, поки пелюстки ще закриті. Бутони сушать протягом 10 годин, щоб пелюстки підсохли, а в серцевині збереглася волога. В такому вигляді квіти скручують і ферментують. Чай відомий своїм унікальним синім кольором, який може змінитися на фіолетовий, якщо до нього додати трішки лимону. Жоден напій у світі не має такого відтінку, створеного природним шляхом.
Чай має трохи солодкуватий смак, з вкрапленням трав'янистих ноток. Іноді можна відчути нотки зеленого горошку або вареної кукурудзи. Післясмак освіжаючий та досить довгий.
Чай Анчан містить велику кількість вітамінів (D, K, С, В1, В12), та мікроелементів - фосфор, залізо, марганець, цинк та антиоксиданти.
Корисні властивості:
- Нормалізує тиск.
- Покращує кровообіг.
- Прискорює метаболічні процеси.
- Зміцнює судини очей, сприяє покращенню зору.
- Благотворно впливає на нервову систему.
- Запобігає випадінню волосся.
- Регулярне вживання чаю знижує ризик захворювань серцево-судинної системи.
Рекомендації щодо заварювання:
- Обдати окропом посуд.
- Засипати заварку: 5-10 бутонів на 200-300 мл води (t 85 °С) на 2-8 хв.
- Перша заварка промиває і розкриває чай, її треба злити. Налийте наступну порцію і залиште настоювати 3-5 хв.
- Чай можна заварювати кілька разів, доки він не втратить колір.
- Добре смакує з медом та лимоном.