Кількість
|
Вартість
|
||
|
Сировина збирається в повіті Менхай, округ Сішуаньбаньна. Для виготовлення цього сорту обирають велике та м'ясисте листя з додаванням великої кількості чайної бруньки.
Після заварювання виходить щільний настій з темно-каштановим забарвленням. Дегустуючи напій можна відчути благородний та стриманий аромат з нотками деревини, фундука та волоського горіха, вишневої смоли, темного шоколаду та кизилу. Після кожного ковтка можна відчувати все яскравіший смак без гіркоти з нотками гарячого шоколаду, фундучної патоки, ягідної кислинки та відтінками деревини, сухого підвалу та медовою водою.
Корисні властивості чорного китайського чаю Шу Пуер:
- покращує життєву енергію та наповнює бадьорістю;
- зміцнює імунну систему;
- знижує утворення «поганого» холестерину, регулює тиск та нормалізує кровообіг;
- стабілізує роботу травлення, покращує метаболізм і обмін речовин, виводить шлаки і токсини з організму, а також сприяє схудненню;
- поліпшує колір і структуру шкіри обличчя;
- знімає стрес і нормалізує роботу нервової системи.
Рекомендації щодо заварювання:
- заварювати 5-7г сухого чайного листя гарячою водою 90-95°С;
- перша протока промиває і розкриває пуер, її потрібно злити;
- час однієї протоки (заварювання) 5-40 секунд, з кожною наступною протокою час треба поступово збільшувати;
- чай можна пити протоками 6-9 разів.
Можна досягти бажаної міцності напою регулюючи час заварювання. Якщо ви полюбляєте легкий та ненав'язливий смак, тоді витримуйте заварку всього 10 секунд. Якщо ж віддаєте перевагу насичений та терпкуватий присмак, тоді дозвольте чайним листкам віддати воді більше ефірних олій, заварюючи 30 секунд і більше. Чай рекомендується пити тільки свіжим і без додавання цукру.