Кількість
|
Вартість
|
||
|
Ви звикли щоденно пити чай, але хочете спробувати щось оригінальне? Тоді радимо звернути увагу на напій із золотою пліснявою. Аньхуа Золота квітка відноситься до підвиду Хей Ча та виготовлений за традиційною тибетською технологією. Чайне листя збирається на плантаціях одноіменного повіту Аньхуа, що у провінції Хунань. Для виробництва застосовується вторинна волога ферментація, яку забезпечують спеціальні грибкові колони золотої плісняви - Eurotium cristatum. Сировину для майбутнього напою обробляють вручну, використовуючи спеціальний метод «Фу Чжуань Ча». Далі плісняву підселяють у вологі чайні купи, де під дією бродіння чай «допрацьовується». Після завершення виробництва він формується у вигляді цеглини. Саме в такому вигляді потрапляє до споживачів.
Золота квітка Аньхуа відрізняється від інших видів Хей Ча своїми корисними властивостями. Напій має сильний антибактеріальний, противірусний та протизапальний ефект. Сприяє зниженню шкідливого холестерину, запобігає утворенню жирових відкладень на внутрішніх органах. Чудово підходить для щоденного вживання людям на дієті, допомагає схуднути. А ще пригнічує ріст онкологічних клітин.
Заварений напій має дуже гарний оранжево-коричневий колір із золотим відливом. Аромат сильний, незвичайний. В ньому можна розгадати нотки ароматних трав і суміші спецій з деревними та злаковими тонами. Смак щільний, маслянистий, трав'янистий з домішками винограду, аличі та прянощів. Має пікантний післясмак. При заварюванні допускається незначна кількість пилу, оскільки грибкові колонії переробляючи чайний лист мають такий побічний продукт.
Рекомендуємо заварювати Хей Ча у спеціальному глиняному чайничку, китайській гайвані або скляному посуді. Перед початком приготування тару слід прогріти, ополоснувши кип’ятком. Далі беремо суху заварку у розрахунки 4-5 г на 250-270 мл гарячої води, температурою 95-100 градусів. Перший пролив можна настоювати від 60 секунд, кожен наступний збільшуємо. Одна порція заварки витримує кілька проливів.